Mercedes-Benz CLA 180 (2014)

Uitvoering | CLA 180 |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Das beste..oder..valt te bezien
In deze review ga ik het niet uitgebreid hebben over het uiterlijk, is toch een beetje love it or hate it, en smaak is persoonlijk, ik vind het een heel mooi ontwerp, maar de term patser is al gevallen.
Deze auto stond hoog in mijn lijst, zo hoog dat ik hem gekocht heb, gelukkig met garantie...maar daar kom ik later op terug.
Ben ik blij met de auto? Ja! Het is een automaat en er zit alles op wat ik wenselijk vind, de auto vond ik aanvankelijk toch niet zo stil als ik had gehoopt, maar al snel bleek dat een andere oorzaak te hebben, gecupte banden, ik heb deze laten vervangen door 4 Goodyear all season banden, en dat maakt een behoorlijk verschil!
Het rijden, hij rijdt super, het gevoel bij het sturen vind ik prima, de communicatie is er, ik heb de versie met het sport onderstel, dat is gewoon iets minder comfortabel, zeker in combinatie met 18inch, maar zelfs dan nog boven gemiddeld en prima te doen.
De bediening van de audio, navigatie en degelijke is eenvoudig nadat je de weg hebt weten te vinden, door alle menu,s is dat even zoeken in het begin, maar zeker zonder handleiding te doen.
Het vermogen van 122 pk is afdoende, zeker met de 100 km restricties die er gelden, maar als je flink gas geeft gaat het nog steeds prima van zijn plek, daar komt bij dat deze motor (de 1.6) exact dezelfde is als die van de cla 200 met 150+ pk, met Chiptuning zou je het vermogen relatie goedkoop op kunnen schroeven, voor nu doe ik dat niet i.v.m garantie, het toerental zit rond de 2200 toeren bij 115, wat zorgt voor rust in de auto, die sowieso stil is te noemen.
Over garantie gesproken...ik heb er een half jaar garantie bij gekocht, de auto heeft twee eigenaren gehad, de Duitse eigenaar heeft hem vanaf 2014 tot 2022 gehad, de tweede Nederlandse eigenaar heeft hem een half jaar gehad, die kon niet wennen aan de lage zit volgens de verkoper, maar zelf denk ik dat dat niet helemaal de reden was.., de complete onderhoudshistorie zit er bij, en alles ziet er ook keurig uit, maar nu komt de maar.., na een proefrit leek alles prima, beetje door het dorp, even de snelweg op, alles naar wens, komt bij dat ik geen automaat gewend ben dus lastig oordelen, maar nadat ik twee keer woon werkverkeer had gereden viel me iets op wat niet goed is, bij het invoegen op de snelweg schakelde de auto terug van de 6 naar de vier en het toerental schiet omhoog richting de 4000 toeren, op zich prima alleen de acceleratie blijft bijna volledig achterwege en hij schakelt niet over of pas heel laat, bij 6000 toeren, iets gas los laten zorgt er voor dat hij wel schakelt, dit klopt niet en naar alle waarschijnlijkheid moet de bak worden gespoeld wat binnenkort gaat gebeuren, tegelijkertijd wordt hij uitgelezen om te kijken of er niet iets anders mis is, maar goed, kan een kleinigheid zijn en qua km stand is dit ook niet verkeerd om te doen.
De automaat heb ik zelf al gereset om te kijken of dit een oplossing zou zijn, dit kun je als volgt doen, je draait de autosleutel in stand 2, je trapt het gas volledig in (de motor loopt niet, even voor de duidelijkheid 😅) je houdt het gaspedaal ongeveer 15 seconden helemaal ingedrukt tot de bodem, dan laat je het gas los en draait het contact helemaal terug, dan die je 5 minuten helemaal niets, geen deuren los of wat dan ook, dan start je de auto en gaat tijden, volgens de info die ik had leert de automaat nu van de eerste +-30 keer schakelen, ik merkte wel verschil maar de bak was nog steeds niet goed.
Wat is het verbruik? Tot dusver Ongeveer 1:15 gemiddeld, het interessante daaraan is dat het niet veel uitmaakt of je ongeveer 100 rijdt of 120 km/h, accelereren doe ik wel met beleid, ik ben er zuinig op, denk dat het in de zomer nog iets gunstiger wordt, en als je heel rustig rijdt is 1:16/17 ook te halen.
Vind iedere rit een feestje, even los van de automaat maar dat wordt wel opgelost, het is wel een auto die redelijk aan de maat is en het inparkeren is wel even wennen door het slechte zicht naar achteren, ik heb privacy glas achter, maar wie mooi wil gaan..
Als ik wat meer km heb gemaakt kom ik met een update, en die km zijn absoluut geen straf, rij nu dagelijks 75 km woon werkverkeer, en dat gaat heel erg relaxed en fijn met deze mooie auto.
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten4
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA

Uitgelicht aanbod

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 AMG Sport (GROOT NAVIGATIE, XENON, SPORTSTOELEN, ZWART HEMEL, STOELVERWARMING, SFEERVERLICHTING, GETINT GLAS, BLUETOOTH, NIEUWSTAAT)
- 2015

Mercedes-Benz CLA 180 CDI Lease Edition Zeer netjes!
- 2015

Mercedes-Benz CLA 200 Edition-1*AMG*Automaat*Panodak*Navi*Kleppen*Bluetooth*