Mercedes-Benz CLA 220 CDI (2013)

autoreview

Mercedes-Benz CLA 220 CDI (2013)

Signalement

UitvoeringCLA 220 CDI
Versnellingen7, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf9.300 km
KM-stand laatst24.726 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

You love it or you hate it.....

 • 10.900 km

Na een aantal jaren in een BMW 520D rondgereden te hebben werd het tijd voor een andere auto.

Bij toeval bij de Mercedes dealer terechtgekomen en meteen als een blok gevallen voor de CLA. Wat een looks! Oke, wellicht minder ruimte (vooral achterin) dan in de BMW 520D maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door het lijnenspel en interieur. Daarnaast gebruik ik de auto voornamelijk zakelijk maar inderdaad, personen vervoeren op de achterbank die langer zijn dan 180 cm is niet aanbevelenswaardig.

De levertijd voor een nieuwe CLA zou ongeveer een halfjaar zijn hetgeen geen optie was. Dus gekeken naar de voorraad (220 CDI en automaat) en daar kwam een "mooi rood is niet lelijk" demo CLA te voorschijn, AMG uitgevoerd in de kleur Jupiter rood, zwarte 18" velgen en full options.

Inmiddels twee weken in mijn nieuwe "speeltje" rondgereden en een aantal opmerkingen in andere reviews herken ik. Traag reageren van de automaat in de eco-stand, stug (verlaagd sportonderstel) en een rammeltje hier en daar. Op het moment dat je voor de "S"-stand kiest komt de auto pas echt tot leven. Helaas vergist de automaat zich nog weleens bij het terugschakelen maar ach, perfectie is ook saai....

Heeft dit een negatieve invloed op mijn mening over de CLA? Absoluut niet! Alle "negatieve" aspecten wegen niet op tegen het plezier wat ik beleef aan de auto!! Het opgegeven verbruik van 1:23 heb ik nog niet mogen beleven, ook niet op de doorgaans lange ritten over de snelweg. Op dit moment staat het gemiddelde op 1:19,4 hetgeen alleszins acceptabel is.

Ook de bijtelling van 20% heeft in positieve zin aan mijn keuze bijgedragen.

Wel is de CLA qua prijsniveau duidelijk een Mercedes. De vanaf prijs mag dan interessant lijken voor een breed publiek maar als je kiest voor wat leuke opties dan holt de prijs al gauw naar de € 50.000,00.....

Toch nog een puntje van ergenis.... De combinatie CLA en iPhone schijnt perfect te werken maar op het moment dat je, zoals ik, een Windows Phone hebt dan wordt het problematisch. Contacten synchroniseren is niet mogelijk en je bent genoodzaakt om deze over te zetten middels de bekende USB-stick. Niet echt van deze tijd....

Inmiddels veel reacties op de auto gekregen (en dan met name op de kleur) en de conclusie is: You love it or you hate it!!!!

Slecht schakelen automaat

 • 12.226 km

Inmiddels een maand verder en toch iets minder enthousiast geworden. Een paar keer mogen "genieten" van het alom bekende fileleed en moeten constateren dat de automaat verre van voorbeeldig schakelt. Zo af en toe is het echt met horten en stoten, dit ondanks een software update bij aflevering. Benieuwd hoe zich dit verder gaat ontwikkelen.....

De laatste bevindingen...

 • 24.726 km

Inmiddels zo'n 12.000 km verder en zojuist een retourtje Spanje achter de rug.

Kleine tegenvaller: Bij een bezoekje aan de dealer voor een software update en het vervangen van de schakelaar voor het raam aan de passagierszijde is de gehele rechterzijde in negatieve zin bijgewerkt door een vuilnisauto. Markant detail, dit gebeurde bij een bezoekje aan de wasstraat door de desbetreffende monteur...

Afijn, schade inmiddels weer gerepareerd en 2.100 km naar het zuiden voor een zonnige vakantie. Tijdens zo'n rit kom je er pas echt achter dat een verlaagd onderstel en sportstoelen niet echt bijdragen aan comfortabel autorijden. Rug heeft het zwaar te verduren gehad en een tussenstop om de 500 km was echt nodig om alle ledematen weer enigzins normaal te laten functioneren.

De schakelproblemen zijn, na een software update, zo goed als voorbij. Het verbruik haalt lang niet de fabriekspecificaties maar daar zullen de wielen (18") ongetwijfeld mede debet aan zijn.

Nog steeds zorgt de auto met regelmaat voor goedkeurende blikken onderweg. De kleur is dan wel opvallend maar past mijns inziens prima bij deze auto. Tussenstand: Nog steeds zeer tevreden over de CLA, de kleine ongemakken neem ik maar voor lief....

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Arval
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 562
 
Arval
Mercedes-Benz B 180 Business Line (5D/7A)
€ 572
 
Arval
Mercedes-Benz GLB 180 Business Line (5D/7A)
€ 734
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 777
 

Lezersreacties (15)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens