Mercedes-Benz C 350 e Lease Edition (2015) #4

Mercedes-Benz C 350 e Lease Edition (2015)

UitvoeringC 350 e Lease Edition
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Ingereden

Begin juli 2015 na maanden wachten eindelijk de Estate op kunnen halen bij de fabriek in Duitsland. MB Nederland heeft deze mogelijkheid naast de standaard aflevering bij de dealer, alleen ik kwam erachter door de website te lezen van MB Nederland anders had ik nooit geweten. Jammer dat ze dit niet meer promoten.

Een mooie ervaring zo'n aflevering bij de fabriek, en als kers op de taart met de nieuwe wagen terug naar Nederland gereden. Eerste 1.500 km nog rustig aan gedaan (viel niet mee), daarna wel al een paar keer al de 279PK kunnen proberen.

Uitrusting en extra's t.o.v. de basis lease edition

-Avantgarde uitvoering binnen en buiten;
-Tenorietgrijs;
-Command systeem;
-Zwarte hemelbekleding;
-Zwart essenhouten interieur;
-Burmester soundsystem;
-Warmetewerend glas;
-Lichtpakker binnen.

Een paar opvallende zaken:

-De auto is zeer comfortabel, zeker met de standaard luchtvering;
-De auto is stil, zeker in e-mode;
-De auto is ruim aangekleed, als je "beperkt" budget hebt volstaat als extra eigenlijk alleen een mooie kleur;
-De auto is meer dan gemiddeld snel;
-In e-mode rij je gemiddeld maximaal 25KM puur elektrisch;
-De automaat is niet altijd even goed bij de les;
-Het zwart essenhout is fijn om te hebben, ben héél blij dat ik geen pianolak heb;
-Het comand systeem is duur maar erg fijn om aan boord te hebben, maar je hebt wel tijd nodig om eraan te wennen;
-Het touchpad gebruik ik nauwelijks;
-ILS lichtsysteem is waanzinnig, niet normaal zoveel licht 's nachts;
-Verbruik gemiddeld nu 7,1 liter op 100km;
-Elektrisch rijden is enkel nuttig bij korte ritten tot ca. 50 km anders heb je geen voordeel;
-Ondanks accu in achterbak is de bagageruimte nog best acceptabel;
-Burmester soundsysteem is leuk, maar niet heel erg speciaal in mijn ogen;
-De MB Connect ME werkt best goed bij mij, veel functies erop en handig om te gebruiken;

Problemen tot nu toe

-Een van de sleutels wordt niet herkend, moet hiervoor terug naar de dealer om opnieuw te programmeren;
-Automaat is niet altijd goed bij de les, moet ik nog aan wennen;
-Live traffic valt soms weg;
-Tijdens vakantie in Frankrijk begon de auto plotseling melding te maken dat ik moest laden, terwijl ik in C modus onderweg was. Ook kon ik ineens niet harder dan 130kmh. Auto uitgezet en weer gestart toen was het probleem weg.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse