Mercedes-Benz C 180 d (2015)

autoreview

Mercedes-Benz C-klasse
Mercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasse

Signalement

UitvoeringC 180 d
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2020
KM-stand bij aanschaf147.000 km
KM-stand laatst180.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Een Mercedes met een Renault motor?

 • 147.000 km

Een heuse Mercedes C klasse met een Renault motor, kan dat wat zijn? Ik heb besloten de gok te wagen.

Ik zocht vervanging voor mijn E klasse omdat ik graag wat zuiniger wilde rijden. Van een 3 liter V6 naar een 1.6 diesel van Renault. Toch wel iets huiverig of het wel echt kwaliteit was besloten de auto te kopen.

De eerste indruk is prima, stil, goed vering, fijne stoelen. Maar vooral, zuinig! Waar ik met de E klasse na 600km weer bij de pomp stond om er weer 80 liter in te gooien verbaast de C klasse mij volledig.

Bij lange ritten 1300km op een 60 liter tank! Het is lang geleden dat ik zoveel kon rijden zonder te hoeven tanken.

2 nieuwe banden, en weer gaan

 • 163.000 km

De auto is toe aan 2 nieuwe voorbanden. Deze laten vervangen bij de garage.

Verder valt het op dat er wat lawaai merkbaar is bij het linker ventilatierooster. Dit is eenmalig bij een koude start. Waarschijnlijk een klepje die in beweging komt. Ik besluit hier niets aan te doen gezien de km-stand en ik er verder gen last van heb.

Onderhoudsbeurt voor de C

 • 172.000 km

De auto is toe aan een onderhoudsbeurt. Er zijn gewoon geen bijzonderheden, alles is nog in orde. Er hoeft niets vervangen te worden.

Oh jee, daar gaan we dan

 • 173.000 km

Er gaat een motorstoringslampje branden. Even naar de garage, uitlezen, nooit meer last gehad. Wat het euvel was, geen idee.

Daar gaat ze

 • 180.000 km

Ik mis de automatische versnellingsbak. Het is een lastige keuze of ik de auto weg moet doen of niet want de C klasse is een dijk van een auto. Vrijwel probleemloos, de Renaultmotor doet uitstekend en zuinig zijn werk en brengt je comfortabel van A naar B. Het is ook meteen een dure keuze, want een auto na een korte tijd al inruilen doet vaak zeer in de portemonnee.

Toch besloten om deze in te gaan ruilen. De nieuwe eigenaar krijgt er een dijk van een auto voor terug, met probleemloze Renault motor!

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Alphabet
Mercedes-Benz C 180 Estate Business Line (5D/9A)
€ 809
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C 180 Business Line (4D/9A)
€ 835
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens