Mercedes-Benz C 180 Lease Edition (2017)

autoreview

Mercedes-Benz C 180 Lease Edition (2017)

Signalement

UitvoeringC 180 Lease Edition
Versnellingen7, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf13.513 km
KM-stand laatst95.789 km
Lezerswaardering: 27%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Aflevering

 • 13.519 km

Na een Mercedes-Benz C-klasse W204, heb ik met een A-klasse gereden. In het rijden met de A, werd toch het comfort van mijn de C-klasse gemist. Opnieuw maakte ik de overstap naar een C-klasse, een w205. Eentje met amper 3 maand ervaring en heel weinig kilometers. Van de koop heb ik geen moment spijt gehad. In juni is besloten de w205 in te ruilen voor een w206, die in november 2021 geleverd gaat worden. Tijdens het wachten heb ik vaak overwogen om de order te annuleren en gewoon door te blijven rijden met de huidige C-klasse. Nooit pech mee gehad, betrouwbare en een hele fijne auto! Inmiddels staat er 96.000 km op de teller.

Na 1 jaar het eerste onderhoud

 • 19.840 km

Servicebeurt A, de eerste onderhoudsbeurt, geen bijzonderheden. Nog altijd een grote glimlach op mijn gezicht. Heerlijke auto om mee te rijden.

Na 2 jaar tijd voor de B beurt

 • 37.651 km

Ook het 2e jaar is zonder een enkel technisch probleem verlopen. Inmiddels rijd ik al weer sinds februari met de zomerwielen. Dit keer is de B beurt uitgevoerd met alleen de gebruikelijke onderhoudsvoorschriften. Nog altijd een geweldig fijne auto om mee te rijden.

Na 3 jaar de A beurt

 • 59.365 km

Het jaar is weer voorbij gevlogen, nog steeds een heerlijke auto om mee te rijden. In de bladen verschijnen de eerste foto's van de W206. Opnieuw een A- beurt met als enige bijzonderheid 2 nieuwe achterbanden.

Het 4e jaar

 • 75.380 km

Opnieuw is het tijd voor de B beurt, naast het gebruikelijke onderhoud worden nu ook de remblokken achter vervangen. Ook wordt er betaald voor een aantal digitale diensten, want reality met de verkeerssituaties van het navigatiesysteem zijn erg prettig. Inmiddels weten we al veel meer over de nieuwe W206. Zodra er een demo binnen is hopen we daar een proefrit mee te maken. Niet dat we zonodig afscheid van onze W205 moeten nemen want ze doet het nog altijd perfect en rijd ik nog altijd met een grote greins op mijn gezicht in deze auto.

Uitnodiging dealer

 • 758.965 km

Begin juni maakten wij met Wensink Zwolle een afspraak om een uitgebreide proefrit te gaan maken met de nieuwe C-Klasse, maar ook met een GLA 250e. Als eerste werd er gereden met de nieuwe C-Klasse zodat we een goede vergelijking konden maken met de huidige C-Klasse. De nieuwe rijdt nog comfortabeler dan de huidige C-klasse, maar toch iets minder dynamisch. De rit met de GLA 250e, een fijne en prettig rijdende auto, supersnel met inhalen dankzij de elektromotor. Toch rijdt deze qua comfort wat minder dan dat we gewend zijn. We besluiten te gaan voor de nieuwe W206. Levering september, misschien ook wel oktober. Na een mooie deal met Wensink Zwolle gaan we met een goed gevoel weer huiswaarts.

Pech,

 • 83.131 km

Vandaag nog een heerlijke dag genieten van zon, water en strand. Onderweg naar het westen gaat het lampje oplichten van het bandencontrolesysteem. De rechterachterband verliest lucht. Een onprettig idee wanneer er in je auto geen plaats meer is voor een reservewiel. Gelukkig bood onze navigatie uitkomst, in Amstelveen vonden we snel een dealer Gomes. Bij constatering van de luchtlekkage blijkt deze op de rand van het profiel en de schouder van de band te zitten. Om niet te veel vertraging op te lopen, de nieuwe band is niet op voorraad, wordt er een vervangend wiel gemonteerd. Aan het eind van de middag zal de nieuwe band op de velg gemonteerd zijn. Dat was een onverwachte tegenvaller, maar we zijn in ieder geval plezierig door Gomes opgevangen.

Laatste dag

 • 95.789 km

Nog geen week geleden werden we gebeld door Wensink Zwolle om even te komen kijken, de nieuwe auto was binnen. Zoals we hadden afgesproken zouden we onze W205 showroomklaar inleveren en was het na een dag kleien, polijsten en afwerken met een mooie waxlaag tijd voor de omwisseling. Afscheid nemen van een uiterst plezierige en schitterende auto om het nieuwe avontuur aan te gaan met de W206. Veel succes en hoop dat de nieuwe eigenaar er net zoveel plezier aan de W205 beleefd als wij hebben mogen doen.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Alphabet
Mercedes-Benz C 180 Estate Business Line (5D/9A)
€ 809
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C 180 Business Line (4D/9A)
€ 835
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens