Mercedes-Benz C 220 Diesel Esprit (1996)
Uitvoering | C 220 Diesel Esprit |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Mercedes-Benz C220D (W202)
Ooit nieuw door mijn vader aangeschaft en nu bijna twee jaar in mijn bezit. Ik weet nog hoe de donkergroene W202 stond te fonkelen in de zon bij aflevering en vanaf dat moment heeft deze trouwe Mercedes me nagenoeg alle landen van Europa laten zien vanaf de achterbank.
Het gaat om een C220D W202 Esprit in de kleur Tourmaline Grun, overgenomen van mijn vader met de kilometerstand van 480.000 km. Op dat moment was ik op zoek naar een andere auto, het contract van de Smart liep af, en ondanks de hoge kilometerstand besloot ik de trouwe Benz door zijn laatste levensdagen te loodsen. Althans dat dacht ik. Nog elke dag sta ik verbaasd van de ongelofelijke bouwkwaliteit van deze auto. Alles werkt, niks hapert, piept of kraakt. Uiteraard is de leeftijd af te lezen (deukje hier, krasje daar) maar technisch heeft deze auto naast regulier onderhoud nooit aandacht geeist. Af en toe wat olie bijvullen, dat is het wel. Typisch een Mercedes-Benz van de oude school. Helaas hoort daar wel roest bij, met name rond de antenne, wielkasten en raamstijl. Een heerlijke zuinige reisauto. Airconditioning is af en toe wel een gemis en het soms is daar het verlangen naar de krachtigere 250 turbodiesel, maar de zuinigheid en het open dak maken veel goed.
Een heerlijk ongecompliceerde auto met heldere techniek, oerdegelijk en comfortabel.
Binnenkort hoop ik de 550.000 km marker te behalen en dan..... op naar het miljoen!
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz C-klasse 230 Elegance AUT Topstaat Boekjes Cruise Lage KM Nap Nieuwe APK Prive collectie
- 1997

Mercedes-Benz C-klasse 180 Esprit Sedan 1e eigenaar Dealer Onderhouden in perfecte staat 140.026 km NAP
- 1996

Mercedes-Benz C-klasse 180 Sport Elektrische ramen | Centrale vergendeling * Meeneem prijs *
- 1995