Mercedes-Benz C 200 Diesel Elegance (1993)

Mercedes-Benz C-klasse

UitvoeringC 200 Diesel Elegance
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf1997

De C-klasse is een zeer comfortabele auto. De wegligging van de auto is zeer goed. Omdat het een Elegance uitvoering is heb je de beschikking over een luxe-pakket. Je hebt enige houtafwerking en aan de styling van de auto kun je zien dat het een Elegance uitvoering is. De dingetjes zoals elektrische ramen, elektrische spiegels verwarmd etc zitten erbij. Wat ook over het algemeen bekend is dat de C-klasse van dit bouwjaar een matige ventilatie heeft, waar ik me zeer aan erger. In tegenstelling tot mijn vorige auto (190D) had je een uitstekende ventilatie die het altijd deed. Ondanks het wat gezapige karakter van de tweelitermotor kan je aan het rijden in de C 200 diesel veel plezier beleven. Hij zit lekker, stuurt prima, remt fantastisch, biedt flink wat prettig gestoffeerde leefruimte. Veel oponthoud is er dan niet bij, want zelfs met pittig doorstomen kom je op een tank van ruim 60 liter al gauw 800 kilometer verder. Dat is de grote charme van het dieselrijden, waar de Mercedes C-klasse een nieuwe dimensie aan toevoegt. En toch heb ik spijt dat ik deze auto heb aageschaft.

Veel problemen. Nooit verwacht. 2 maanden na aanschaf bij de Mercedes dealer is het verwarmingselement kapot. Later waren er nog problemen met de ABS, die d.m.v. een diagnose interface was verholpen. 3 jaar geleden bij 330000 Km, ging de versnellingsbak kapot. Ongelofelijk. Nu problemen met de achterbrug die binnenkort vervangen moet worden. En altijd problemen met de aanjager. Je moet er eerst 20 keer op tikken, en dan doet de ventilatie het weer. Ik hoor van meerdere mensen die problemen met hetzelfde type hebben. Het is een mooie fantastische auto, maar gewoon te veel problemen voor een Mercedes.

6,0

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse