Mercedes-Benz C 180 d (2015)
Uitvoering | C 180 d |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Een Mercedes met een Renault motor?
Een heuse Mercedes C klasse met een Renault motor, kan dat wat zijn? Ik heb besloten de gok te wagen.
Ik zocht vervanging voor mijn E klasse omdat ik graag wat zuiniger wilde rijden. Van een 3 liter V6 naar een 1.6 diesel van Renault. Toch wel iets huiverig of het wel echt kwaliteit was besloten de auto te kopen.
De eerste indruk is prima, stil, goed vering, fijne stoelen. Maar vooral, zuinig! Waar ik met de E klasse na 600km weer bij de pomp stond om er weer 80 liter in te gooien verbaast de C klasse mij volledig.
Bij lange ritten 1300km op een 60 liter tank! Het is lang geleden dat ik zoveel kon rijden zonder te hoeven tanken.
2 nieuwe banden, en weer gaan
De auto is toe aan 2 nieuwe voorbanden. Deze laten vervangen bij de garage.
Verder valt het op dat er wat lawaai merkbaar is bij het linker ventilatierooster. Dit is eenmalig bij een koude start. Waarschijnlijk een klepje die in beweging komt. Ik besluit hier niets aan te doen gezien de km-stand en ik er verder gen last van heb.
Onderhoudsbeurt voor de C
De auto is toe aan een onderhoudsbeurt. Er zijn gewoon geen bijzonderheden, alles is nog in orde. Er hoeft niets vervangen te worden.
Oh jee, daar gaan we dan
Er gaat een motorstoringslampje branden. Even naar de garage, uitlezen, nooit meer last gehad. Wat het euvel was, geen idee.
Daar gaat ze
Ik mis de automatische versnellingsbak. Het is een lastige keuze of ik de auto weg moet doen of niet want de C klasse is een dijk van een auto. Vrijwel probleemloos, de Renaultmotor doet uitstekend en zuinig zijn werk en brengt je comfortabel van A naar B. Het is ook meteen een dure keuze, want een auto na een korte tijd al inruilen doet vaak zeer in de portemonnee.
Toch besloten om deze in te gaan ruilen. De nieuwe eigenaar krijgt er een dijk van een auto voor terug, met probleemloze Renault motor!