Mercedes-Benz C 180 Ambition (2014) #4

| Bouwjaar | 2014 |
| Jaar van aanschaf | 2014 |
| KM-stand bij aanschaf | 16 km |
| KM-stand laatst | 5.000 km |
Vakantiereis Spanje (3.200 km )
Geweldige auto!
Ja, dat kun je gerust zeggen.
Het is net alsof de auto op rails rijdt!
We rijden nu een aantal maanden in de nieuwe Mercedes C180. Onze tijdelijke voorloop auto was namelijk ook al deze nieuwe C-klasse.
In onze eigen uitvoering bestelden wij extra de zogenaamde agility switch waarmee je min of meer het motormanagement kunt aanpassen.
Aangezien we van een beetje pit houden, staat de auto eigenlijk standaard in de Sport-stand.
Hierdoor reageert de auto wat pittiger op het gaspedaal. De 156 pk is zeker voor de Nederlandse wegen ruim voldoende. In een seconde of 8 naar de 100 km/u is natuurlijk gewoon erg snel. De berg op in het buitenland gaat zeker ook goed alhoewel je dan echt wel in de gaten hebt dat de auto echt z'n best moet doen, maar storend is dit zeker niet.
Op een volle tank ca. 65 liter rijd je uiteindelijk ca. 1.000 km (1:15 / 1:16) en dat is toch een mooi resultaat.
Daarnaast namen wij ook de parkeercamera achter. Full color weergave in het grote en mooie display. Daaraan gekoppeld zit ook een parkeerassistent, waarbij je alleen nog hoeft gas te geven en te remmen. Slechts 1 keer gebruikt, maar het werkt zeker. Wel een rare gewaarwording dat de auto zelf stuurt...
Klein 'wen-dingetje': De bediening van de ruitenwissers en het 'pookje' van de cruisecontrol zitten aan de linkerzijde van de stuurkolom. Deze heb ik wel eens door elkaar gehaald per ongeluk.
Ook is het me een aantal maal overkomen dat het radiokanaal per ongeluk wisselt doordat ik per ongeluk over het bedieningspaneel wreef met mijn onderarm. Ik weet ook niet of dat eventueel te blokkeren valt...(zal dit nog even bij de dealer informeren)
Wat ook goed werkt is de automatisch hulp bij de 'helling-proef'. Bij het verlaten van de parkeergarage in Barcelona dacht ik eerst; het lijkt wel of die op de rem staat; .... en dat was ook zo...haha..
Bij gasgeven wordt de auto automatisch 'vrij' gegeven... top !
Kortom: Hele fijne auto!