Mercedes-Benz C 180 Ambition (2014) #3
| Jaar van aanschaf | 2014 |
| KM-stand bij aanschaf | 10 km |
| KM-stand laatst | 3.506 km |
Eerste langdurige ervaring nieuwe C-Classe
Na mijn op 23-12-1013 bestelde auto, deze na 5 maanden op 30-05-2014 nieuwe C-Class in ontvangst genomen.
Er bleek hier en daar nogal wat vertraging te zijn ontstaan in de levering ervan, wat voor mij erom spande omdat ik er een week later mee op vakantie zou gaan. (rondreis Engeland-Schotland)
Maar gelukkig, één week van te voren werd hij afgeleverd door Sturm Auto.
De eerste week een beetje in en om de stad om daarna de lange afstanden te gaan beleven.
Ik kan alleen maar positieve geluiden laten horen ten opzicht van mijn vorige C-Class van 2010.
De stilte in de auto, de souplesse, de afwerking en wat mij het meest in het oog sprong is het verbruik, haalde ik met de vorige C-180 op de grotere afstanden gemiddeld 1:13, nu was mijn gemiddelde over de eerste 3500 Km 1:16,7, er was zelfs een stuk bij van 1:17,9 (Gem:95 Km/p uur) bij normaal gebruik.
Nooit verwacht dat het (voor mij) een wereld van verschil zou zijn. (In positieve zin)
Ik heb tot nu toe nog maar 1 minpuntje ontdekt: De dame in het Command systeem moet duidelijker leren spreken!!
(We zullen maar denken dat ze nog jong is en nog véél moet leren.)