Mercedes-Benz A 200 Business Solution (2019)

autoreview

Mercedes-Benz A 200 Business Solution (2019)
Mercedes-Benz A 200 Business Solution (2019)Mercedes-Benz A 200 Business Solution (2019)Mercedes-Benz A 200 Business Solution (2019)Mercedes-Benz A 200 Business Solution (2019)Mercedes-Benz A 200 Business Solution (2019)Mercedes-Benz A 200 Business Solution (2019)

Signalement

UitvoeringA 200 Business Solution
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2019
KM-stand laatst50.000 km
Lezerswaardering: 70%Keuze van de redactie
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Mercedes Benz A200 Sedan

 • 1.500 km

Sinds het zien van het interieur met grote scherm voor de nieuwe generatie MB auto, wist ik dat mijn volgende (lease)auto een Mercedes zou zijn.

Zo heb ik in mei dit jaar de A-klasse sedan besteld. Ik was in eerste instantie teleurgesteld in de levertijd (begin 2020) maar had het wachten er uiteindelijk voor over. Juist daardoor was ik enorm verbaasd toen ik begin deze maand een telefoontje kreeg dat de auto al geleverd kon worden (dealer had nog een vrije productieplek kunnen regelen).

Helaas kon ik niet de AMG Business Solution versie kiezen wegens strenge Co2 regels binnen onze leasebeleid. Hierdoor heb ik toch een zo vol mogelijk model geconfigureerd en de A200 Business Solution model besteld met opties als panoramadak, augmented reality, getinte ramen achter en connectivitypack.

Auto is vorige week opgehaald bij Stern in Nieuwegein en inmiddels ben ik net over de inrij-grens (1500km). Ik moet zeggen dat ik nog steeds omkijk wanneer ik uitstap. De auto lijkt eigenlijk luxer dan hij is (41k cataloguswaarde) en het lijkt meer alsof je een auto rijdt in een middenklasse. Ik ben uiterst tevreden met de vele functionaliteit die het mediasysteem te bieden heeft en puzzel nog dagelijks hieraan om telkens nieuwe dingen te ontdekken. Ook vind ik dat de combinatie metallic lak in digital white met het panoramadak uiterst mooi is afgewerkt en de auto een nog stoerdere look geeft.

Ben er nog steeds niet uit hoe je het MBUX systeem optimaal kan gebruiken, maar omdat dit systeem zich ook nog aan de gebruiker aanpast denk ik dat dit nog wel komt. Stoelen met imitatieleer zitten heerlijk, achterin is ook genoeg ruimte te zijn voor 2 passagiers. Wel moet ik nog echt wennen dat de auto erg laag ligt, als je dit even vergeet en net te hard over een drempel rijdt, herinnert de auto jou daar wel aan:). Verder vind ik de Mercedes Me app wel handig: je kan zien of de auto/ruiten zijn vergrendeld en evt de auto zelf vergrendelen of ontgrendelen, verder kan je alvast een navigatiebestemming doorsturen naar de auto waarna je hem in de auto oppakt.

De komende maanden hoop ik meerdere updates te schrijven naarmate ik meer heb gereden. Ben op het moment uiterst tevreden met mijn keuze voor deze auto en kijk ernaar uit om vele veilige kilometers te maken hierin.

Update na 1,5 jaar en 50,000 km's

 • 50.000 km

Een korte update na anderhalf. Sinds de corona uitbraak, beduidend minder gereden en de kilometers die ik heb gemaakt waren ook vooral privé. Wel heb ik nog een aantal lange reizen gemaakt waaronder naar Zuid-Duitsland en Italie, dus ook de auto op lange ritten ervaren. Mening tot nu toe: nog steeds erg tevreden. De looks van de auto geven me nog steeds het gevoel dat je een erg mooie bak rijdt. Het interieur verveelt niet en zorgt juist voor meer plezier door de verscheidenheid aan weergave/ en info die het weergeeft.

Nog even kort de + en - punten opgesomt:
+ Comfort, zowel voor rijder als passagier. Auto zit lekker, ook op lange afstanden en je raakt weinig vermoeid. Geldt ook voor de passagiers
+ Mercedes Me app: deze wordt continu geupdate en nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd. Zo kan ik bijv mijn ruiten en panoramadak bedienen, iets wat in het begin niet mogelijk was
+ Auto lijkt steeds zuiniger te worden. Vooral op lange afstand kan je makkelijk 600-700km maken met toch een vrij bescheiden tank van 45l
- Line assistant: zoals ook gemeld door andere rijders, deze is te vaak te gevoelig, ook op zijn laagste stand. Zorg er vaak voor dat ik wordt afgeremd en gecorrigeerd wanneer ik te dicht of over een gebroken streep wil rijden. Geeft toch wel te vaak een shock gevoel
- Logica van de navigatie: ben eigenlijk benieuwd hoe anderen dit ervaren maar ik heb gemerkt dat Mercedes toch te vaak voor een te toeristische en avontuurlijke route kiest, terwijl ik hem standaard op Snelst heb. Vooral in onbekende plaatsen is dit niet vaak prettig en stuurt Mercedes mij een te lang door tussenwegen terwijl de hoofdweg toch een snellere optie is

5,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse

Leaseplan
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 629
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 728
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens