Mercedes-Benz A 160 Elegance Lang (2001)

Mercedes-Benz A 160 Elegance Lang (2001)

UitvoeringA 160 Elegance Lang
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2020

Van comfort naar hobbelpaard

In verband met de corona heb ik mijn Franse automobiel, Citroen C5 exclusive diesel aan de kant moeten zetten, te duur dankzij de autopartij, en een alternatief aangeschaft. Het was een impulsieve aankoop en in eerste instantie leek het allemaal nog wel mee te vallen echter je kan dit hobbelpaard natuurlijk op geen enkele wijze vergelijken met het comfort van een Franse automobiel.

De hoge instap lijkt leuk, maar door de verhoogde vloer, zit je daarna net zoals in een normale auto, je moet je benen dus flink omhoog optrekken...
De stoelen zijn geleverd zonder extra leuning en geven weinig zijdelingse steun.
Geen automatische verlichting, geluidskwaliteit van de stereo is bedroevend.
Vering is stug, bij elk viaduct stuiter je door de auto heen en weer, bij de drempels moet je echt oppassen.
Wel zeer aan te bevelen is de ruime hoedeplank aan de voorzijde, dit is een hele fijne vinding welke ik nog nergens had gezien.

Als ik dan de aankoopprijs van deze Mercedes naast die van mijn eerste C5 diesel zet, zijn deze bijna even duur, de Mercedes was iets hoger geprijst, echter met veel minder opties.
Al met al zeker als je de Mercedes nieuw zou hebben gekocht, een dure auto met weinig extra's, die bij andere (Franse) merken standaard zijn..................

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse

Lease'm