Mercedes-Benz 500 E (1991)

Mercedes-Benz 500 E (1991)

Uitvoering500 E
Bouwjaar1991
Jaar van aanschaf2004

Mijn tweede 500 E, en net zo probleemloos als zijn zwarte voorganger. Okay; het is met 55.000 per jaar niet goedkoop rijden natuurlijk, maar dit is met afstand de beste en prettigste auto die ik ooit gehad heb. Wegligging, prestaties en onderhoudskosten uitstekend. Grote beurt nog geen 400,00 en een kleine beurt 165,00 zijn bedragen waar je niet over struikelen kan. Let wel op: indien je aanschaf van een 500 E overweegt, zoek dan bij de youngtimerspecialisten, want als je een foute koopt dan gaat het goed fout ook: een lekke koppakking komt u al snel op 3000,00 te staan.

Achilleshiel van deze auto is de verdeelkap plus rotor. Bij beide auto’s heb ik ze moeten laten vervangen en dat kostte 650,00 bij de dealer.

Feitelijk is het zo dat deze auto alles in zich heeft wat een auto voor mij moet hebben: hij is betrouwbaar, ruim, heeft een onge-evenaarde wegligging (dankzij Porsche), veilig en voor een V8 met 326 PK relatief zuinig te noemen: 1 op 7,5 zonder dat je je rechtervoet in de gaten moet houden is een nette waarde voor een dergelijke auto.

Na 1.500.000 KM ben ik er wel uit: dit is de beste auto ooit gebouwd. Volgend jaar is deze auto zelfs fiscaalvriendelijk te rijden...

Verdeelkappen, schokbrekers achter. Klima omgebouwd naar freon 134a (450,00 exclusief BTW). Verder rij ik al 100.000 KM lang 500 E voor relatief redelijke kosten.

9,5