Mercedes-Benz 300 GD Stationwagon Kort (1990)
Uitvoering | 300 GD Stationwagon Kort |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De 300GD is een ware passie. Het is niet zomaar een Mercedes. De Mercedes G is een zeer imposante verschijning. Ook al is deze machine al 12 jaar oud, hij kan qua comfort goed meekomen met deze tijd. Ik noem maar even: electrische ramen, electrische en verwarmde buitenspiegels, mistlampen vóór, armsteunen voor zowel de bestuurder als bijrijder, ABS (!), grote brede stoelen die veel zijwaardse steun bieden etc etc. Mijn G-wagen wordt voortbewogen door de 3 liter 6-in-lijn-cylinder diesel. Uit deze boring en slag wordt 113pk getoverd. Voor het gewicht van meer dan 2000kg is dat voor stoplicht sprintjes niet voldoende :) Maar om lekker te cruisen is het ruim voldoende. Op snelwegen is 110km/h een mooie snelheid. De vMax in 5e versneling bevindt zich op 150km/h @ 4600rpm. De topsnelheid bedraagd 135km/h. Wanneer deze ’zeecontainer’ 115 kilometers boekt per uur, bevindt de naald van de toerenteller zich op 3500rpm. Mooie snelheid om het bij te houden :) De terreinkwaliteiten zijn ontzettend hoog. Doordat de G-wagen is uitgevoerd met 3 differentiëel-sloten, sleurt hij je werkelijk overal doorheen.
Samengevat: mijn droomwagen :) Ik rij hem nu bijna een jaar, en heb er ongeveer 30.000km mee gereden. Ik moet zeggen dat ik uiterst tevreden ben. De onderhoudskosten vallen mee, zolang je geen ’grote’ onderdelen zoals nieuwe remklauwen en uitlaat moet vervangen. Helaas ’vreet’ de G-wagen uitlaten. Maar je moet er wat voor over hebben ;)
Nadelen:
* wegenbelasting/verzekering zo duur :(
* past bijna nooit in parkeergarage
* je kunt nooit ongezien wegrijden ;)
Voordelen:
* zeer hoge zit, veel overzicht dus
* veel trekkracht onderin
* ontzettend hoge terreinkwaliteiten (dankzij lage gearing en 3 differentiëel sloten
* uiterst comfortabel voor een 4x4