Mercedes-Benz 230 TE (1987)

Mercedes-Benz 200-serie W124
Mercedes-Benz W124 CombiMercedes-Benz 200-serie W124Mercedes-Benz 200-serie W124Mercedes-Benz 200-serie W124Mercedes-Benz 200-serie W124Mercedes-Benz 200-serie W124Mercedes-Benz 200-serie W124Mercedes-Benz 200-serie W124Mercedes-Benz 200-serie

Uitvoering230 TE
Bouwjaar1987
Jaar van aanschaf2014

Mercedes 230TE

Onlangs kocht ik (15/05/2014) voor een bedrag van maar € 1.400,00 Euro een Mercedes 230TE van jan. 1987.

Ik moet zeggen ik was al geruime tijd opzoek naar een Mercedes in mijn budget.
Lang gewacht niet verwacht maar toch gevonden.

Op 21 augustus stond mijn Mercedes stil en was niet meer aan de praat te krijgen.
Vanuit Amsterdam Osdorp weg laten halen d.m.v. autoambulance af laten voeren naar Lijnden - Vijfhuizen. Ik werd keurig opgewacht, de auto werd de garage ingeduwd en aldaar nagekeken. Conclusie, kabeltje los op het chassis t.h.v. de accu.

Achter de accu zit een klein zekering kastje jammer dat deze monteur het niet ontdekte dat aldaar een zekering kapot was.

Op 22 augustus ben ik naar een goede vriend gereden (garage Nordin te Amsterdam) een echte Mercedes kenner maar repareert ook andere merken, en vertelde hem dat de motor wat onregelmatig liep, na het vervangen van deze zekering was dit probleem verholpen.

De kosten voor het vervoer naar Lijnden - Vijfhuizen en het kabeltje vast zetten heeft mij maar liefst € 100,00 Euro gekost. Eigenlijk had ik beter moeten opletten.

Op 22 augustus ging ik tevens naar Star automaterialen voor 4 nieuwe bougies en een nieuwe luchtfilter omdat deze vrij vuil is en aan vervanging toe is, kosten hiervoor
€ 30,00 een regel rechte meevaller.

Ik ben zeer tevreden over mijn Mercedes, gelukkig rijd ik weer Mercedes na 16 jaren. Voorheen altijd voor Mercedes gereden voor mijn beroep als Schiphol chauffeur van mijn werkgever.

Enigszins twijfel ik nog of ik een Mercedes 280 SEL automaat wil aanschaffen of ruilen tegen mijn Mercedes 230TE automaat?

Zou ik nu weer een Mercedes willen aanschaffen? Daar kan ik kort in zijn, door mijn jaren lange ervaring als taxi chauffeur heb ik altijd Mercedes gereden gewoonweg fantastisch ik kan niet anders zeggen.

Maar 1 ding is zeker ik koop weer een Mercedes. Nu allen nog lid worden van een Mercedes club.