Mercedes-Benz 230 E (1991)

Uitvoering | 230 E |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Heerlijke auto
Na acht jaar te hebben rondgereden in een saaie, maar oerdegelijke Ford Mondeo uit 1996, vond ik het deze zomer tijd voor wat anders. Had eerder al eens Mercedes gereden (W108 uit 1968) en nu leek een W124 me wel een goed idee.
Eigenlijk zocht ik een Combi, maar het is uiteindelijk deze sedan geworden. Waarom? Omdat dit specifieke exemplaar afkomstig is van de eerste bejaarde eigenaar uit Duitsland, die zijn auto het grootste deel van de tijd in een verwarmde garage had staan. Onder een kleedje. Op één klein plekje bij de wielkast na is deze 230E met zijn volledige onderhoudshistorie in vlekkeloze staat. Het donkerbruine interieur is eveneens perfect, maar tegelijk bijzonder oubollig. En dat vind ik dan weer prima bij deze auto passen.
Over de 2,3 liter viercilinder en de viertraps automaat kan ik kort zijn: rijdt prima, maar verwacht niets spannends. Het brandstofverbruik vind ik aan de hoge kant en dat moet lager kunnen. Ook zou de auto iets beter kunnen starten als het buiten vochtig is, met -10 start hij wel direct.
Wat mij betreft is dit model eigenlijk net iets te klein (rijd rond met vrouw plus kind in kinderzitje). Een S-klasse of toch een Combi zou stiekem beter zijn. Afgezien daarvan rijdt de auto top, zonder rammeltjes of ander gezeur. Een grote plus moet ik geven aan de stoelen, die zitten echt subliem. Als bestuurder heb ik ook zeker genoeg ruimte, het is meer de ruimte achterin die wat tekort schiet. Verder ben ik erg blij met het schuifdak en dat was dan ook een absolute must tijdens mijn zoektocht, samen met de automaat. De originele Becker - met elektrische antenne - is een leuk accessoire.
Op een probleemloze APK - met beurt - na heb ik tot op heden geen onkosten of problemen met de auto gehad.