Mercedes-Benz 200 D (1985)
Uitvoering | 200 D |
Bouwjaar | 1985 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Genieten !
Half augustus zag ik hem staan op internet, een mooie witte W124 200D uit 1985, met maar 174500 km.
Prijs en kilometerstand zager er erg gunstig uit, dus direct in de auto gestapt en een bezoek gebracht aan Harderwijk. Enkele dagen later een proefrit geregeld, en ik was direct verkocht.
De tijd van relaxen is aangebroken. Met mijn 47 jaar heb ik trouwens ook geen behoefte meer aan dat gejakker en gestress op de weg.Wat rijd dat heerlijk ontspannen, je zit op een heerlijk deinende zetel. Optrekken gaat niet al te vlot met m'n 72 pk, maar als hij eenmaal op snelheid is zoeft hij over de weg. De Duitse klasse straalt ervan af, geen kraakjes, rammeltjes of andere geluidjes. Het enige is de 4 cilinder diesel die onder de goed geisoleerde motorkap ligt te snorren.
Nu een 2,5 maanden verder, voldoet hij me nog uitstekend.
Heb ondertussen al wel een paar dingetjes gedaan, een ander schuif/kanteldak van de sloop gehaald voor 25 euro, omdat bij aankoop het dak open stond en geen beweging in te krijgen was. Bleek na demontage dat het frame van binnen helemaal ontzet was.
Onderdelen zijn nog overal goed verkrijgbaar !
Olie en filters vervangen, en een paar alu 8 loch-velgen eronder, staat toch veeel mooier dan die originele doppen.
Hoop dat hij goed blijft rijden, want over een 10 maandjes is hij belastingvrij !(nu toch 100 euro per maand)
Zal er in ieder geval alles aan doen om hem te laten rijden.
Update na een jaar cruisen !!
We zijn inmiddels alweer een jaartje aan het sturen met onze witte 200D. En ik kan absoluut zeggen, dat dit de fijnste auto is welke ik in mijn afgelopen 30 jaar heb gereden. Heerlijk relaxen.
Inmiddels staat de teller op 202000 km, mede omdat ik vorige maand met m’n Benz (en vrouw) in Italië ben geweest.
We hebben ca. 3000 km gedaan in 10 dagen tijd. Koffer met kleren in de kofferbak en vanuit Nederland lekker rustig rijdend langs de Moezel naar Trier, volgende dag door het Schwarzwald naar Triberg, volgende dag een echte berg beklommen in Oostenrijk. Daar had m’n jochie nog behoorlijk problemen mee. We moesten het laatste stuk in z’n 2 de berg (1250 m) op om bij het hotel te komen. Hij en wij ook, kregen het daar nog behoorlijk warm van. Na een lekker nachtje uitrusten in hogere sferen zijn we de volgende ochtend via de Brennerpas naar Limone Sul Garda aan het Gardameer gereden. De tweebaansweg langs het Gardameer is echt een heerlijke weg, met tunnels en uitzicht op het meer ca 80 km/uur cruisen, ideaal voor een W124 !!
Na 4 dagen Italie, zijn we via de Mont-Blanctunnel naar Chamonix (hotel) en naar Parijs gereden, daar nog even 2 nachtjes gedaan en weer naar huis gereden.
Ik kan zo’n vakantie iedereen aanraden. Elke dag ca 400/500km heerlijk zweven over Europa’s wegen, als het weer het toeliet, direct het dakje open. Het brandstofverbruik tijdens deze trip heb ik elke keer netjes bijgehouden en kwam op 1:18 !!, en dat voor een auto van 25 jaar oud !!
Ik heb het afgelopen jaar wel een en ander aan achterstallig onderhoud uitgevoerd. Je koopt natuurlijk een onbekende auto van 24 jaar. Naast de trouwens probleemloze APK, hem de standaard 10.000 km beurten gegeven met lucht, brandstof en olie-filters en 10W40 Emperol Kroon olie, heb ik de radiator ( grote vochtplek voor de deur, bleek ineens een lek in), de retourslangen (compleet uitgedroogd, gebarsten en hard, waardoor de diesel er ineens uit pruttelde) en de achterste uitlaatdemper delen (door vorige eigenaar/knutselaar met vreemde bochten en verstekken aan elkaar gelast te zijn) vervangen.
Maakt me allemaal niet uit, weet nu dat wat er op zit goed spul is en nog jaren probleemloos mee zou moeten kunnen gaan.