Mazda CX-30 e-SkyActiv-X 186 (2022)
Uitvoering | CX-30 e-SkyActiv-X 186 |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Wereldauto
Na twee Quashqais hiervoor gehad te hebben viel de keuze dit x op een Mazda CX-30 Exclusive met schuifdak en lederen bekleding.
Gekocht bij Mazda van Nieuwkerk in Amsterdam.
Wat allereerst opvalt is destrakke afwerking en het mooie onderstel.
Het verbruik met de 6-bak hand is fenomenaal goed te noemen met 1 op 18 op de snelweg net gemiddeld 120km/u.
De wegligging is goed en comfortabel.
Later meer
Wereldauto
Na meer dan 24.000 km in deze Mazda CX-30 gereden te hebben onder alle omstandigheden kan ik toch wel concluderen dat ik met deze Exclusive (één na duurste ) de top of the Bill heb gekocht.
De wegligging is geweldig en de auto stuurt strak.
Ook met volle bepakking en 2 fietsen achterop.
Het verbruik bij een vakantierit gemiddeld 110-120 km/u bedraagt dan 5.7 (!) liter per 100km ( 1 op 17,5 ) wat natuurlijk een geweldig goede waarde is.
Op de Nederlandse snelwegen met 110km/h bedraagt dit verbruik 5.2 liter ( 1 op 19,2 ) en daar kn ik wel mee leven.
Ook in de stad blijft het verbruik rond de 1 op 15.
De 186 pk zijn er wel maar komen pas boven de 3.000 tpm tot leven omdat er geen turbo op zit.
De auto kan schakellui gereden worden.
De ruimte binnenin is tov van een Nissan Quashqai beperkter.
Echter de lederen bekleding en het schuifdak weerhouden mij er nu nog van om een nieuwe Quasqai aan te schaffen terwijl ik het een schitterend mooie auto vindt.
Wellicht volgend jaar of misschien dan wel een nieuw model Mazda CX-30 .
Alles bij Mazda is tot in de perfectie uitgedacht en getest en dat merk je aan alles.
Geen minpunten te bedenken met deze fijne auto.
Rijden, schakelen , rijgedrag en remmen het werkt allemaal top.
Iedere (lange rit) in deze auto is een feest.
Op naar de volgende vakantie !
PRIVATE LEASE Mazda CX-30

Mazda CX-30 e-Skyactiv G 140 Nagisa | 7-inch digitale meterset | Achterklep automatisch openen/sluiten | Achteruitrijcamera
- 2025

Mazda CX-30 E-SKYACTIV X Nagisa | 7-inch digitale meterset | Achterklep automatisch openen/sluiten | Achteruitrijcamera
- 2025

Mazda CX-30 e-Skyactiv G 140 Homura | 7-inch digitale meterset | Achterklep automatisch openen/sluiten | Achteruitrijcamera