Mazda 626 2.0 Exclusive (2001)

autoreview

Mazda 626

Signalement

Uitvoering626 2.0 Exclusive
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf188.000 km
KM-stand laatst188.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Yes, Goedkoop hulpje voor de Xedos

 • 188.000 km

OK, mijn xedos wilde ik niet meer voor de caravan gaan gebruiken. Dus er moest buiten mijn alledaagse goedkope auto's iets bij wat ook de caravan kon trekken in noodgevallen.

Ik kocht hem van een ex-monteur van Mazda van de Akker te Drachten. Eigenlijk heel Friesland dus. Ik voelde me meteen al heel vertrouwd met de auto wat ik dus al meer met mazda heb gehad en besloot dus om hem te nemen.

De kop was al LPG dus dat kon lang aan vermoedde ik.

Rijcomfort was prima en ik heb in twee jaar tijd ook nooit problemen gehad.
Wel heb ik een aantal dure reparaties laten uitvoeren. Deels eigen verzoek, deels noodzakelijk. Waardoor het uiteindelijk toch weer een dure auto bleek. Zie mijn review over de Xedos 9.

Deze mazda heeft mij zo'n 2000 euro aan onderhoud gekost in twee jaar tijd. De aanschaf was ook 2000 euro.

Doorrijden dus. Want anders moest ik weer veel te veel afschrijven.

We hebben deze genomen om het geluk van onze kinderen te waarborgen en hij heeft woord gehouden. Door deze aanschaf waren we weer in de gelegenheid om met de caravan op vakantie te kunnen. Welliswaar met de hakken over de sloot, maar hij deed het toch.

Bij een bezoek aan de lokale mazda service dealer viel mijn oog op een toch wel zeer aantrekkelijke mazda 6 diesel. (zie latere review) Deze kon ik helaas niet weerstaan om de caravan redenen. Dus mijn oude trouwe mazda ging van de hand. Het liefste had ik er 350.000 kilometer op gezet, maar dat is nu aan een andere liefhebber als hij daar al terecht komt.

In ieder geval: BEDANKT AUTOOTJE.

Ik heb er veel aan gedaan om je in leven te houden. Nieuwe uitlaat, distributie, schokdempers, remmen, remklauw. Etc. Etc.

Ik wens je veel plezier bij je nieuwe eigenaar en nogmaals bedankt dat je onze kinderen gelukkig hebt gemaakt.

Gelukkig heb ik je nog gezien in Heerhugowaard en op de A9. Je leeft nog.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens