Mazda 6 SportBreak 1.8 Touring (2004)

Gebruikersreview

Mazda 6 SportBreak 1.8 Touring (2004)

Uitvoering6 SportBreak 1.8 Touring
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2008

In mei 2008 hebben we de Mazda aangeschaft en heeft de Ford Focus station vervangen. Toen de auto in 2002 uitkwam waren we gelijk al verliefd. Hij is stoer en van voren ziet hij er agressief uit. Eindelijk begon Mazda weer mooie modellen te maken. Het is wel een soort van designstation, dat betekent dat hij op praktisch gebied iets tekort komt ten opzichte van de echte stations. Maar die zijn dan weer niet zo mooi, en wie mooi wil zijn moet pijn lijden.

De Mazda is een ruime auto en met de beenruimte op de achterbank behoord hij tot één van de ruimste. Alleen de Ford Mondeo en de VW Passat moet hij voor laten gaan. Een volwassene tot ca 1,80 meter kan hier goed vertoeven. De kofferbak is niet de ruimste maar wel mooi ingedeeld met verschillende vloerlagen waar je de spullen gescheiden netjes kan opbergen.

De rijeigenschappen van de Mazda zijn goed maar wel een aantal kanttekeningen. Zo gaat het verzet naar de 5e versnelling erg hakerig, dit is vreemd omdat de overige versnellingen wel soepel zijn te bedienen. Het schijnt wel een bekend een probleem te zijn waar geen oplossing voor is. Het hoort erbij is het antwoord van de dealer. De motor maakt bij snel optrekken behoorlijk veel lawaai en ook op 120 km/h is hij niet de stilste. Het onderstel daarentegen laat het wegdek onder je voorbij glijden als een vliegend tapijt.

De kosten voor Mazda zijn te overzien. Hij is niet de goedkoopste, zo laat hij een verbruik zien tussen 1:10 en 1:11,5. Hij is redelijk zwaar en dat betekent dat houderschapsbelasting ook behoorlijk mee speelt in de vaste kosten. Kosten voor onderhoud is goed. 1 beurt per jaar voor €300,-

Update (22 mei 2011)
De Mazda is nu 3 jaar in ons bezit. We kunnen terugkijken op 3 tevreden jaren waarin de Mazda heeft laten zien een betrouwbare en comfortabele auto te zijn. Door gebruik te maken van het nieuwe rijden en veelvuldig cruisecontrol scoren we nu een verbruik tussen 1:12,5 en 1:13. Even hebben er aan gedacht om de Mazda te gaan vervangen. Echter voldoet de Mazda nog steeds geweldig w.b. ruimte, comfort en kosten dat we hebben besloten langer door te rijden.

Problemen

Update: 30-3-2009 km-stand: 98439
Tijdens het onderhoudsbeurt zijn de remschijven en remblokken voor vervangen. De remschijven waren door een vastzittend remblok ingesleten. Totale kosten inclusief onderhoudsbeurt €640,-
Bij langzaam wegtrekken klappert de voortrein. De dealer heeft niets kunnen vinden en zegt dat het geen kwaad kan en dat het is op te lossen met iets meer gas weg te trekken. Heb ermee leren leven.

Update: 3-12-2009
accu vervangen kosten €75,-

Update: 7 mei 2010 km-stand:124697
APK gehad, geen bijzonderheden. Kosten €50,-

Update: 18-05-2011 km-stand: 141230
APK gehad, 2 banden vervangen + ruitenwissersvoor. Kosten €350,-
Voor de rest geen bijzonderheden en zeer betrouwbaar.