Mazda 6 SportBreak 1.8 Touring (2003)
Uitvoering | 6 SportBreak 1.8 Touring |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik heb de auto gekocht na eerdere mijn eerdere zeer goede ervaringen met zijn voorganger. De auto ziet er fantastisch uit, heeft een uitgebreide uitrusting en is mooi afgewerkt. De enorm praktische ruimte bewijst steeds opnieuw zijn nut en de prijs ligt beduidend lager dan bij Europese concurrenten. Hij rijdt heerlijk soepel(motor) en ik vind het onderstel sterk, degelijk, redelijk sportief maar toch comfortabel. Eerlijk gezegd voel ik mij elke weer de koning te rijk als ik achter het stuur ga zitten. Er is natuurlijk wel wat voor verbetering vatbaar: hoewel niet storend mag het motorgeluid bij snelwegtempo wel iets lager zijn en zou de bagageruimte met wat krasvaster materiaal bekleed mogen worden. De auto heeft mij het afgelopen jaar probleemloos overal gebracht waar ik naar toe wilde. Het brandstofverbruik ligt, met veel stadskilometers, op circa 1 op 10 wat ik netjes vind.
De enige problemen die ik heb gehad betroffen de later ingebouwde carkit en de terugroepactie ivm aanbrengen isolatiematrial rond de benzinetank. Dit doet mijn dealer echter zo netjes dat ik het niet als negatief ervaar. Voor de rest niets dan zorgeloosheid en comfort.