Mazda 6 2.2 CiTD 129pk S (2011)
Uitvoering | 6 2.2 CiTD 129pk S |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Meer dan uitstekend
Heel veel auto voor een schappelijke prijs.
Het was mijn eerste auto die ik kocht in Ierland. Ik heb er "maar" 1 jaar en een beetje in gereden, maar het was een hele fijne, comfortabele auto. De zittingen waren wellicht wat te kort voor mij (1.92m), maar nog steeds kon ik met gemak 2,5 uur in de auto zitten zonder dat ik ergens last van kreeg.
De motor was fantastisch. De 2.2L diesel trok op als een raket en op de snelweg heb ik de auto eens uitgetest door gewoon volgas proberen te gaan. Zelfs bij 180km/h en een teen op het gas wilde hij nog steeds verder gaan. Daarnaast kon ik makkelijk door de heuvels rijden, want het koppel is ook gigantisch.
Verbruik was eigenlijk heel goed. Er zat een 60l tank in en ik kon als ik alleen snelweg reed makkelijk 850km mee rijden.
Er wareb wel een paar kleine minpunten. Bij een beurt was er een gebroken stang van de wielophanging aan het licht gekomen. Daardoor stond mijn stuur toch wel een beetje scheef. Daarnaast had ik een zwakke accu toen ik de auto had gekocht, maar ik heb deze zelf vervangen door een nieuwe accu te plaatse.Voor de rest was (zeker gezien de prijs van 4000) weinig mis met de auto.
In mei is de auto nog door de Ierse APK gekomen. Wel bleek er wat roestvorming te zijn onder de auto. Maar niet dusdanig dat de auto afgekeurd zou worden. Desondanks ben ik gaan kijken naar een andere auto, zodat ik voor de komende 10 jaar een auto heb waar ik volledige zorg aan kan geven wanneer dat nodig is.