Mazda 6 1.8 Touring II (2005)

autoreview

Mazda 6
Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6 - interieurMazda 6 - interieur

Signalement

Uitvoering6 1.8 Touring II
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Tijdens een verkoopactie bij Mazda hebben wij besloten een Mazda6 aan te schaffen. We konden onze Seat Leon prima inruilen en konden kiezen uit een keur aan gratis originele accessoires voor de 6.

De 6 is in onze ogen een uitstekende en bovendien bijzonder fraaie auto. Climate control laat zich eenvoudig bedienen. De cruise control gebruiken we eigenlijk niet. De radio heeft een redelijk goed geluid en de afwerking en de ergonomie van het interieur is, op een paar zeer kleine missertjes na, prima. Buiten valt op dat men voor links en rechts dezelfde velg gebruikt. Aan de ene kant ’hapt’ daardoor het design van de vijf spaken met de rijrichting mee en aan de andere kant tegen de rijrichting in. Stilistisch niet zo sterk. De lijn van de auto is schitterend. Echter, wat mij betreft had Mazda de achterlichtunits van de 6, conform de 3, ook in rood mogen gaan uitvoeren. Die chromen units zijn mij te mode-gevoelig.

De motor en de versnellingsbak waren binnen 900 km al heerlijk soepel. Bij onze Seat duurde dat maar liefst 7000(!) km. Het bochtengedrag is vertrouwenwekkend, maar de auto reageert wel zeer hinderlijk op sporen en camber. Ligt vast niet aan de Bridgestone banden want die zijn gelijk aan die onder onze Seat en daar voldeden ze prima.

Al met al een veilige, rijk uitgeruste auto van prima kwaliteit, gekocht van een meer dan uitstekende Mazda-dealer in Maasdijk.

PROBLEMEN

Geen problemen

3,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens