Mazda 323 F 1.6i GLX (1995)
Uitvoering | 323 F 1.6i GLX |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
We zijn nu 9 maanden verder en ik heb tegen de verwachting in behoorlijk wat ellende met de auto gehad.
Allereerst begaf de accu het (niet vreemd na 8 jaar), maar daar bleef het niet bij...
In 2 maanden tijd heb ik buiten het reguliere onderhoud (distributie riem, v-snaar, etc.) veel moeten vervangen.
Ik heb de auto van mijn vader, die hem nieuw kocht en altijd bij de dealer heeft laten onderhouden.
Ik heb hiervoor een 3 jaar oudere 626 2.0 Coupé gehad gehad met een dubbele kilometerstand, maar daar was nooit wat mee aan de hand.
Ik heb de auto inmiddels ingeruild aangezien een flinke olielekkage ontstaan is en het dashboard kraakt dat het lieve lust is. Ik heb de auto altijd met beleid gereden (evenals mijn vader).
Positief zijn de wegligging en het nog altijd niet oubollige model. Maar dit had ik van een Mazda niet verwacht.
1: 2 homokineten
2: Koppeling
3: 2 wiellagers
4: steekas
5: radiateur
6: Complete klokken winkel
7: Alle koelwater slangen
en nu dus een flinke olie lekkage.
Ps.: denk niet dat je bij de eigen merkdealer de hoogste prijs voor je auto krijgt. Twee telefoontjes leverden me bij een andere dealer 1250 euro extra inruilpremie op, op een vergelijkbare auto. De onvriendelijkheid en arrogantie van de Mazda dealer heeft me doen besluiten om in ieder geval bij dat filliaal niets meer te kopen (nog geen ventiel dopje!). Ten slotte: een klant van middelbare leeftijd spreek je volgens mij in ieder geval niet met `jij´ en `jou´ aan, de dealer dacht daar dus anders over.