Mazda 3 Sedan 1.6 Executive (2005)

Mazda 3 Sedan 1.6 Executive (2005)

Uitvoering3 Sedan 1.6 Executive
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2013

eerste kilometers

Zo, de eerste kilometers zitten erop. Wat een topauto.

Wel gelijk wat optische puntjes behandeld, lichte roestplekjes in wiellast, gereinigd en tectyl op gegaan. Niet zichtbaar en wat beschermd. Schijnt probleem te zijn bij deze auto's en je zult zo nu en dan even moeten controleren en tijdig bijwerken mocht het een probleem worden.
Volgend jaar zal ik de velgen herspuiten, lichte corrosie.

Wat ik lees over gehorigheid van het onderstel vind ik meevallen. Ik rijd op continental van 205 breed en vind t heerlijk rustig. Motor is pittig, en de auto stuurt als een malle. Heerlijk scherp en als een wals aan het asfalt gezogen.

De ruimte binnenin is prettig. Achter zit je redelijk en voorin voelt het als een cockpit. Mede door de goede stoelen, het hoge middenconsole en de klokken voor je. Alles is goed afleesbaar en bereikbaar.
De middenconsole beschikt over meer dan genoeg opbergvakken.

De auto is chique doch sportief, grote velgen, rood interieur en rode verlichting en stevig geveerd.
Verbruik ligt gemiddeld op 6,8 op 100 km. Grote weg vooral.
Ik mis wel cruise control.

Auto is gekocht in kaatsheuvel bij HAC Jansen. Nette prijs, net onderhouden en 6 maanden garantie. So far so good.

Ik ben er weg van...

PRIVATE LEASE Mazda 3