Lynk & Co 01 (2022) #8

Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2022

Tijdelijke auto

Ik heb een Toyota Yaris hybrid besteld maar omdat er een hele lange levertijd op zit ( 8 maanden ) en mijn oude auto 20 jaar werd, heb ik gekozen voor een maandelijks abonnement bij Lynk en Co.
Deze wagen kon ik in Augustus ophalen en de maandelijkse kosten zijn nu 550 EUR/pm.
Ik koos voor deze wagen omdat ik het abonnement per maand kan opzeggen.

Mijn eerste indruk van de auto was dat het een luxe wagen is welke echt netjes is afgewerkt.
Zachte materialen, goede stoelen en alles voelt zeer degelijk aan.
De kofferbak is zeer ruim en ook achterin de auto kun je royaal zitten.
Over het algemeen krijg ik positieve reacties op de auto.
Mensen zijn nieuwsgierig naar het merk en komen dan ook vragen wat het is.
Alles zit erop en eraan.
Een zeer uitgebreid veiligheidssysteem.
Panormadak dat open kan.
Bijna alle denkbare opties op een gemiddelde auto zit erop.

De Lynk en Co is een hybride welke met zijn 17kw accu ongeveer 69km puur elektrisch kan rijden.
Deze afstand haal je ook daadwerkelijk.
Is de accu nagenoeg leeg dan schakelt de 1.5 liter motor bij en werkt het systeem als een reguliere hybride.
De motor kan ook de accu opladen tijdens het rijden, maar kijk dan niet op van een gebruik van 1:9
Met volle accu heb ik een rit naar zuid België gemaakt en met de adaptieve cruise control reed ik 800km ( heen en weer ) met een verbruik van 1:20
En dat verbaasde mij voor zo'n grote auto.
Mijn verbruik over de 5000km is gemiddeld 1:16

Ik vind het een comfortabele auto.
Het schakelen tussen accu en motor gaat soms wat haperig en ook zit er een kleine vertraging bij het intrappen van het gaspedaal.
Als je de stand op power zet, veranderd de hele auto in een kanon.
De 100km bereik je binnen no-time.
Inhalen of als 1e bij het stoplicht weg is absoluut geen enkel probleem in de power stand.
De bouwkwaliteit is ook goed, want niets rammelt in de auto en ik ben daar heel gevoelig voor.

De 8 speakers zijn premiumkwaliteit en met de subwoofer in de kofferbak is het heerlijk om je favoriete muziek op standje 10 te luisteren.

Het dashboard kan je instellen op 4 manieren.
De klokjes veranderen dan iets van uiterlijk, maar heel spectaculair is het niet.
Het grote scherm in de auto is duidelijk en de instellingen hierin zijn royaal te noemen.
Het duurt even voordat je alles doorhebt.

Deze maand wordt mijn Yaris geleverd en zal ik afscheid moeten nemen van een fijne wagen.
Het is wel een prijzige auto gezien de maandelijkse kosten van 550 EUR.
Deze zijn afgelopen zomer met 50 EUR verhoogd en wie zegt dat dat dit jaar niet gebeurt?
Als je niet de accu standaard vol hebt, is het ook een dorstige wagen.
Ik vind het die 550 EUR per maand wel waard omdat je ook echt een premium auto krijgt.

+ Comfort
+ Luxe
+ Boordevol opties
- Verbruik van 1:9 als alleen de motor werkt.

4,3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens