Lotus Europa S (2006)

Uitvoering | Europa S |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
lang gezocht, en gevonden
Dit is mijn tweede Lotus, vorige was een Elise uit 2013, nieuw gekocht, te weinig power, ingeruild op een Porsche Cayman, zeker meer power, alles klopte aan die auto, misschien wel teveel. Er zat 0 emotie in een rit met de Cayman, geen idee wat ze in tests daar altijd over schrijven, ik heb het nooit ervaren. Dus toch maar weer een Lotus, bij verschijning was ik al verkocht voor het model, in 2021 mijn huidige gevonden bij lotus Verhiest in Oostende België, fijne dealer. De auto is een echte lotus, tikkie meer comfort dan de Cayman, maar dit is een echte sportwagen ervaring, niet gepolijst, dikke fun.
Tot nog toe geen grote kosten gehad, normale verbruiksartikelen en een set andere dempers. Fijn blok 2.0 van Opel met turbootje. Gaat als een dolle, en eenmaal op snelheid en warm een heerlijke tweede betaalbare funauto. Nadeel : iedere oneffenheid is direct voelbaar is, het meer comfort dan een Elise is enkel in de folder, in de SE versie schijnt de wielophanging voor en achter te zijn aangepast, als iemand ervaring heeft hoor ik het graag. Tot nog toe tevreden. Een Evora gaat vast mijn volgende worden, die wil ik nog wel eens ervaren.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties5