Lotus Elise (2002)

UitvoeringElise
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2014

nieuwe aanschaf

Na jaren sparen en via internet diverse auto's de revue laten passeren, had ik een klein jaar geleden de 'lijst' terug gebracht tot vier. De voorwaarden waren simpel:
- licht;
- open;
- snel;
- beetje ruimte voor de hond (cocker spaniel)
- enigszins compromisloos.

Het lijstje betroffen een Lotus Esprit, TVR Chimaera, Morgan Plus8 en de Lotus Elise.

Om het eerste verslag niet te uitgebreid te maken, kwam het hier op neer: De TVR werd me van veel kanten afgeraden vanwege de betrouwbaarheid. Op de Esprit werd een veto uitgesproken door mijn partner (toch zijn de dubbele klaplampen beeldschoon),

Dus bleven de Morgan en de Elise over. Vorige jaar een dag een Morgan Speedster gehuurd bij de importeur. Dit is overigens een aanrader; je krijgt een goede indruk en men is zeer behulpzaam. De nieuwere Morgans neigen naar mijn idee een beetje naar kitsch: gepolijst hout en zeer brede treeplanken, etc. Het rijden was fantastisch, maar uiteindelijk is een oudere Plus8 te duur voor me helaas (vanaf 45K).

De focus kwam dus te liggen op de Elise. Afgelopen winter al eens binnengelopen bij Van Der Kooi in Amsterdam om een wat uitgebreidere indruk te krijgen van de auto. Vrij snel werd duidelijk dat de serie 2 mijn voorkeur had. Enerzijds is het compromisloze van de eerste serie heel fijn, maar de vormgeving vind ik minder. De tweede serie is mooier naar mijn mening en toch licht genoeg (740kg). De derde serie is daarentegen relatief zwaar geworden.

Afgelopen maand de knoop doorgehakt dat we er eentje wilden gaan aanschaffen en opnieuw bij de importeur in de nieuwe vestiging gaan neuzen. Uiteindelijk zijn we daar vrij snel overtuigd geraakt van een origineel Nederlands geleverde tweede serie Elise van eerste eigenaar. Na een kleine onderhandeling is de koop gesloten. Binnenkort mogen we 'hem' ophalen. Heel spannend!

6,0