Lexus IS 300h Luxury Line (2017)
Uitvoering | IS 300h Luxury Line |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Andere auto
Na met een aantal verschillende auto's een proefrit te hebben gemaakt,kwam voor mij deze IS 300H als beste uit de bus.
Daarnaast was hij in de juiste kleur met de juiste velgen eronder (uiteraard is dat persoonlijk),dus dat heeft ook een duit in de zak gedaan.
Ook is hij voorzien van bijna alle opties,alleen een sunroof zit er niet op,voor de rest alles,van dynamic cruise control en verkeersbord herkenning,tot aan stoelverwarming&koeling op beide voorstoelen,en uiteraard het befaamde Mark Levinson audiosysteem.
Na het ophalen,kon ik gelijk het verbruik testen,aangezien het 120km enkele reis was,bij 110km/hr op de cruise control,zit het zo rond de 6ltr/100km.
Ook het geluidsniveau is weer een tandje beter dan mijn voorgaande auto.
Ook zitten alle boekjes erbij,met alle stempels en wat er vervangen is,dus heb er veel vertrouwen in,dat ik hier wel minimaal een jaar of 7-8 mee toe kan.
Ik zal na de 135.000km beurt weer een update plaatsen,en tot die tijd het af en toe aanvullen met de tankbeurten.
Update
Zoals beloofd hierbij een update.
De Lexus heeft vandaag de 135.000km beurt gehad.
Hiervoor een afspraak gemaakt bij Lexus Groningen (helaas nog steeds geen vestiging in Friesland..)
Bij aankomst kreeg ik de sleutels mee van een ES 300H uit 2023 als leenauto,dat was bepaald geen straf,aangezien die ook indertijd op mijn shortlist stond,nu dus een uitstekende mogelijkheid om goed kennis te maken met dat model.
Kort samengevat,een echte langeafstands cruiser is dat model.
Van oneffenheden en drempels krijg je bijna niks door in het interieur (net een Citroën van vroeger),terwijl hij beslist niet te week afgesteld is.
Daarnaast extreem zuinig voor zo'n grote slee,1:18 tot 1:21 is geen probleem als je er een klein beetje op let.
Bij mijn auto zat onder meer ergens een rammeltje aan de onderzijde van de auto,hier hebben ze naar gekeken,en het bleek een hitteschildje te zijn,die op de uitlaat lag,hebben ze netjes vervangen en viel dus reuze mee gelukkig.
Voor de rest geen enkele bijzonderheid aangetroffen.
De standaard zaken zijn vervangen zoals de olie,nieuwe oliefilter&interieurfilter en nog een aantal zaken die bij dat pakket horen.
Ook de hybrid health check laten uitvoeren,ook geen probleem aangetroffen en nu dus weer garantie daarop.
Bij het inleveren van de ES 300H (jammer),viel de rekening mij mee,was ongeveer €450 incl gratis leenauto (alleen aftanken).
Daarnaast komt mijn auto nog in aanmerking voor de Lexus Card,deze dus ook gekregen en daarvoor krijg je dus het befaamde Red carpet Treatment,pechhulp en garantie voor weer 1 jaar of 15.000km (de volgende beurt dus).
Kort samengevat,auto is 100% goedgekeurd en kan er weer ongeveer 1 jaar tegenaan voor de 150.000km beurt,uiteraard blijft deze langer in mijn bezit,maar dat spreekt voor zichzelf;)

Lexus IS 300h Hybrid Business Line | Lexus Navigatie | Half Leer | Stoelverwarming | LED koplampen | Park Assist |
- 2018

Lexus IS 300h Hybrid F-Sport – Full Options | 1e Eigenaar | Dealer Onderhouden
- 2018

Lexus IS 300h Hybrid Edition 30 | Premium Navigatie | Safety System | Parkeersensoren | Schuifkanteldak |
- 2019