Lexus IS 200 SportCross Executive (2003)
Uitvoering | IS 200 SportCross Executive |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Inmiddels de 3e auto van het Toyota concern die ik heb gekocht. Na een Yaris, een Corolla nu een Lexus IS200 sportcross.
De eerste ervaringen zijn uitermate bevredigend. Toen ik de Corolla kocht wist ik al dat dit de volgende zou worden. Toen was het prijstechnisch alleen nog niet haalbaar.
De 6 in lijn doet zijn werk in alle rust en laat in hogere toeren - via de wat groot uitgevallen standaard uitlaat - een mooie brom horen. Wel merk je dat de machine er aardig aan moet trekken. Ruim 1400kg is dan ook niet niks voor de 2liter.
De stoelen (leer/escaine) zitten prima en zijn goed instelbaar. De klokkenwinkel heeft veel weg van een zwitsers horloge en blijft leuk om naar te kijken (niet vergeten ook op de weg te letten). Verder is de geluidsinstallatie wel een vermelding apart waard. De Mark Levinson installatie geeft echt een fantastisch geluid. Maar ehh.... 3 boxen in de kofferruimte??? ’t zal aan mij liggen maar ik vervoer daar geen personen die een mooi geluidje willen horen.
(31-05-2009). Inmiddels rijdt ik al weer bijna 2 jaar met de IS. Voor mijn doen echt wel lang maar nog steeds ben ik er ontzettend blij mee. De afgelopen 40.000km echt geen enkel probleem gehad met de auto.
De stoelverwarming is in de winter echt heerlijk. Toen het afgelopen januari -12 graden was zat ik binnen 1 minuut op een heerlijk verwarmde zetel.
Binnenkort verwachten we onze eerste kleine en ik ben op zoek naar een 2e autootje. Ik twijfel heeeel of er niet gewoon een oude Lexus bij zal gaan komen.....
ehh... Niks
2 jaar en 40.000km later nog steeds niks.