Land Rover Range Rover Evoque 2.0 TD4 150 4WD SE (2015)

Land Rover Range Rover Evoque 2.0 TD4 150 4WD SE (2015)

UitvoeringRange Rover Evoque 2.0 TD4 150 4WD SE
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Oud en Nieuw

• 300 km

Eindelijk, na langer wachten dan was afgesproken, mijn nieuwe Evoque op zaterdag 28 november jl. opgehaald en de oude ingeleverd.
Toch met enige weemoed afscheid genomen van de oude, waar ik probleemloos en met heel veel plezier in gereden heb.

De reden van de inruil was voornamelijk vanwege de nieuwe motor in het vernieuwde type van de Evoque. Een motor die zuiniger en stiller is dan de 2.2 in mijn vorige auto. De eerste kilometers zie ik dat dan ook gelijk terug. Gisteren op een afstand van ongeveer 100 kilometer een verbruik van 1:15. Dat heb ik nog nooit met de oude gehaald! Ik ben geen rijder die erg bezig is met het verbruik, maar het is toch mooi als t wat voordeliger kan. Mogelijk wordt t nog wel zuiniger als er wat meer kilometers op zitten.
De motor loopt vooral smeuïger, is mijn beleving.

Zoek de verschillen.
Deze nieuwe is eigenlijk zo'n beetje dezelfde versie als de oude, zelfs de kleur heb ik hetzelfde gehouden.
Wel heb ik wat meer "speelgoed" aan boord, zoals camera's rondom, een automatisch te openen achterklep door naar de auto te schoppen en aan aantal Incontrol functies.
Menig collega of kennis wist niet dat ik nu in een nieuwe rij en dat vind ik alleen maar leuk. De auto is ook slechts in details anders. Zie de foto's van de beide naast elkaar.

Verschillen interieur
Zijn er nog zaken die ten opzichte van de oude verbeterd zijn? Jazeker. Zo is de deurbekleding mooier afgewerkt. De tellers in het dashboard hebben een andere lay-out en het tussenliggende scherm is grafisch veel mooier geworden.
In de oude kon ik verschillende kleuren sfeerlicht kiezen, dat is nu alleen maar wit. Maar daarbij zijn dan wel meer sfeerlichten in de deuren aangebracht, nu ook achterin.
Nieuw is nu ook een zonnebrilhouder in het plafond, maar eerlijk gezegd ziet dat er wel een beetje goedkoop uit en past een beetje gebogen zonnebril er eigenlijk niet goed in. Verder kan ik nu nog geen echte minpunten vinden.

De kilometers kunnen beginnen. Ik hoop dat het met net zoveel plezier als de oude zal gaan. Ik heb er alle vertrouwen in.

Praat verder op het forum