Lancia Ypsilon 1.2 LS (2001)

Uitvoering | Ypsilon 1.2 LS |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Mijn eerste auto
Al jaren ben was ik aan het kijken naar een eerste auto, ookal was ik nog lang geen 18. Er zijn ontzettend veel opties gepasseerd, maar uiteindelijk bleek alles het meeste toch te duur. Het moest dus een kleine auto worden, maar niet te krap (ik ben 1.96m, vandaar). Daarnaast houd ik niet van auto's die je al heel veel ziet. De Lancia Ypsilon sprak mij wel aan qua uitstraling, lekker apart. En, heel belangrijk: een prachtig interieur. Bij de proefrit viel het op hoe lekker ruim de auto voorin is. Het rijgedrag viel mij mee, en ik vond hem vlot genoeg.
12.000 km verder
Kosten
Na 12.000 km bevalt de auto nog steeds prima. Aan het begin vervelende onverwachte kosten gehad, de koppelingsplaten moesten vervangen worden. Dit is bij ongeveer 131.000km gebeurd. Sindsdien heeft de auto mij zonder problemen vervoerd.
Comfort
De auto is (voor zo'n kleine auto) lekker comfortabel, ook op de snelweg is het prima te doen. Bij een snelheid van 140 km/u geeft de auto gelukkig nog geen kick. Maar in de stad is de auto ook heel goed op zijn plaats, lekker wendbaar.
De stoelen zijn voor ritten tot 100km prima, maar bij langere afstanden merk je dat ze toch te weinig steun bieden (zal ook met mijn lengte te maken hebben).
Ruimte
Zoals gezegd, voorin zit je heel ruim, en achterin kan 1 volwassen prima zitten, door zijn vierkante vorm heb je tot 1.90 voldoende hoofdruimte. De kofferbak is prima, en met de achterbank neergeklapt heb je een mooie vlakke laadvloer, en kan je er meer in kwijt dan je zou verwachten.
PRIVATE LEASE Lancia Ypsilon