Lancia Delta HPE 2.0 16v (1995)

Lancia Delta HPE

UitvoeringDelta HPE 2.0 16v
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf1999

Italiaans karakter

Met de Lancia Delta Integrale als favoriete auto viel de keuze voor de auto van mijn vrouw op een Delta. De oude VW Polo 1.3GT werd particulier verkocht. Bij de BMW dealer in Zaltbommel troffen wen een zwarte 2.0 HPE aan met de schitterende hoge alcantara Recaro stoelen.

Motor:
De 2 liter moet in de toeren gehouden worden om sportief mee te jden. Onder de 3000rpm diet hij weinig. De versnellingen zijn goed op elkaar afgestemd. Hij schakelt prima.
Het verbruik is hoog. Zelfs met normaal rijden haalde mijn vrouw amper 10L/100km.

Interieur / comfort:
Eye catcher zijn natuurlijk de hoge alcantara Recaro stoelen. Wat zitten die goed !. Prima auto voor dagelijks gebruik maar geen practische auto. Weinig ruimte !

Wegligging:
Prima. Neutraal.

Onderhoud / betrouwbaarheid:
- Motorisch prima, geen reparaties gehad
- Bij warm weer haperden de schakelaars voor de electr. ramen en spiegels. Ik heb deze zelf uit elkaar gehaald en ik denk dat het probleem veroorzaakt werd door het smeervet dat bij warm worden uitloopt over de schuifcontacten. Na het schoonmaken was het probleem verholpen.
- Achterste demper doorgerot en verloren op de snelweg........
- Lekkende remcylinder
Conclusie: prima rijdersauto waarbij je moet accepteren dat onderhoud en reparatie bovengemiddeld is voor auto's uit deze prijsklasse. Brandstofverbruik is hoog.

5,0