Kia Sorento 2.5 CRDi VGT X-clusive (2006)

Kia Sorento 2.5 CRDi VGT X-clusive (2006)

UitvoeringSorento 2.5 CRDi VGT X-clusive
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Zaterdag 7 oktober 2006 hebben wij onze nieuwe Kia Sorento bij de dealer opgehaald. Het is voor ons de tweede Sorento en daardoor kunnen we dus een mooi vergelijk maken. Onze eerste Sorento hebben we ruim 2.5 jaar gehad en hiermee hebben we probleemloos 125.000 kilometer gereden. Nadat er een facelift uitgekomen is, hebben we besloten om over te stappen. Voornamelijk het motorvermogen (30 PK meer) en het sneller reageren van het gaspedaal vinden we grote vooruitgangen. Het uiterlijke van de Sorento is niet zo veel veranderd maar daar in tegen is het technische gedeelte flink onderhanden genomen. De wielophanging en de vering zijn een grote verbetering. In het interieur zijn de voorstoelen aangepast. Dit vinden wij persoonlijk wat minder en ook is jammer dat de nieuwe Sorento nog geen roetfilter heeft. De bediening van de airco is nu gescheiden en beter regelbaar. Ook de bediening van de cruise control is nu verbeterd. Verder hebben we nu standaard ESP aan boord en nog een paar leuke zaken zoals achteruitrijd censoren.
Wij hebben een Becker 7953 Indianapolis Pro met cd wisselaar laten monteren en deze is geweldig.

Update 01-12-06:
Ondertussen hebben we 8000 km met deze auto gereden. In een woord SUPER! De motor reageert lekker fel in combinatie met de 5-traps automaat. Er zijn nog geen gebreken gevonden. Het enige minpuntje met onze vorige Sorento is het windgeruis. Bij de eerste beurt zullen we hier is na laten kijken. Het kan een simpel rubber zijn.

Update 09-02-07
Ondertussen de eerste beurt gehad. Niks bijzonders alleen olie verversen. Nog steeds een hele fijne auto en geen problemen. Een vervelende ervaring met Kia Nederland over een aftersales probleem. Dit is de laatste Kia. Sorry Sorento.

Update 20-01-08
Ondertussen weer een jaar verder. Gewoon een super auto. Geen mankementen en veel rij plezier. Kilometerstand nu 50.000 kilometer. In december een gratis roetfilter gemonteerd en gelukkig geen vermogens verlies. Het probleem met Kia is dat ze het succes naar het hoofd is gestegen. Ze reageren niet op brieven en mails en zijn niet bereikbaar voor vragen. Ik heb een probleem met Kia over hun dealernetwerk. Niet over de auto. Ze hechten geen waarde aan de relatie autobezitter VS garagehouder.

Update 31-01-09,
Weer een jaar verder. Een jaar zonder problemen. Hij gaat nog steeds als de brandweer en nog steeds geen moment spijt van deze aanschaf. Wel moest ik weer opzoek naar weer een nieuwe dealer aangezien de dealer waar hij nu in onderhoud was omgevallen is. Dus de problemen bij Kia NL zijn nog steeds niet opgelost.
Wij vinden het gewoon een super auto!

Tot nu toe nog geen problemen kunnen ontdekken. Er zitten een paar kleine rammeltjes in het dashboard.

Nog steeds blij

We hebben deze auto nu 4 jaar. Hij bevalt nog steeds prima. Geen enkel probleem gehad de laatste jaren. Diesel erin en rijden maar!

Paar puntjes maar verder prima

Ondertussen rijden we er ruim 6 jaar in. Er zijn een paar puntjes die je vaker ziet bij dit type Sorento zoals roest op de achterklep en de coating in de tank die los laat en voor motor problemen zorgen.
Roest is onder coulance van Kia Nederland opgelost maar de tank geeft wat problemen.
Verder zeer fijne reisauto waarmee we nog een paar jaar verder rijden.

Nog steeds prima

De Sorento is begonnen aan zijn 10e levensjaar. Ondanks de normale slijtages zoals remmen gaat het verder prima met de Sorento. Het is nog steeds een comfortable reisauto waar je heerlijk hoog inzit. Reparaties die de laatste jaren zijn uitgevoerd zijn: wastegate overdrukklep vervangen, EGR klep schoonmaken en turbo afstellen.

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Kia Sorento