Kia Sorento 2.4 16V EX Luxe (2003)
Uitvoering | Sorento 2.4 16V EX Luxe |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
De Kia Sorento is een geweldige auto als het gaat om trekvermogen voor bijvoorbeeld een caravan. Hij is ruim en heeft een zeer stabiele wegligging. Je kunt lekker de bochten in knallen. De auto ziet er goed uit en de afwerking is prima. De zit achterin is ruim en je zit goed. Alleen is de zitting achter wat aan de lage kant.
Wat me opviel vanaf het begin is dat de auto op de weg wat trillingen van de banden doorgeeft aan de auto en dat is even wennen, maar niet hinderlijk.
De auto is binnen erg stil en heeft een stoer motorgeluid.
De plaats van de handrem is hinderlijk en zou aan de andere kant van het midden console moeten zitten.
Op het terrein is het rijden niet optimaal, maar dat is een bandenkwestie. Ik zou als ik Kia Nederland was, was de auto met andere banden uitgevoerd.
Ik heb al drie liter olie moeten bijvullen, maar er is geen olielekkage. Ook de remmen zijn niet optimaal wat waarschijnlijk opgelost kan worden door de remmen te ontluchten.
Het verbruik is erg hoog (1 op 6), maar dat kan ook aan mijn rijstijl liggen.