Kia Carens 2.0 CRDi LX (2005)

Kia Carens

UitvoeringCarens 2.0 CRDi LX
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Auto (Carens LX, bedrijfsauto uitvoering) is zeer netjes door dealer afgeleverd, niets dan lof (Greup, Bergharen), en de uitleg van de auto en bediening was voldoende tot goed te noemen.
Het ombouwen van een personenwagen naar bedrijfswagen is zeer netjes gedaan en ik heb alle vervangen onderdelen zoals banken, bekleding, ruiten meegekregen.
Auto heeft een verbruik van 1 op 12,5 bij woon - werk verkeer (gedeelte stadsverkeer enb gedeelte buitenweg) en op lange trajecten 1 op 14 dus redelijk te noemen. Auto zit goed, ook op lange trajecten. De overgang van de Nissan Primera naar Kia Carens bevalt ons heel goed.
Wat ik wel als negatief punt heb is dat de airco automatisch aangaat bij het starten. Zal de daeler bij servicebeurt vragen of dit niet anders is te programmeren
Positieve punten van Kia en de Carens zijn: levenslange wegenhulp en de vaste prijzen van de onderhoudsbeurten.

Het enigste probleem is dat bij het nemen van verkeersdrempels we soms een krakend geluid aan de voorkant hebben. De daeler heeft hier direct naar gekeken en zal dit bij de eerste servicebeurt (1500 KM beurt) verhelpen.