Kia Carens 2.0 CRDi LX (2005)
Uitvoering | Carens 2.0 CRDi LX |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Ik wilde een leaseauto die groot is, maar weinig kost ivm de bijtelling. De prijs is dus positief, omdat een concurrerende Renault/ Peugeot ed. minimaal 4000 euro duurder is. Ik nam de gok voor een KIA want stel dat het een slechte auto zou zijn, de reparatiekosten toch niet voor mij zijn.
Tot mijn verbazing is het een auto met zeer goede rij-eigenschappen, zeer relaxt grote afstanden afleggen. Ik daarvoor uiteraard wel een cruise control in laten bouwen. Ook filerijden is behaaglijk omdat de koppeling niet te zwaar en niet te licht is. De wendbaarheid is prima, eigenlijk is het plezierig om in deze auto te rijden. De hoge zit is leuk, echter komen er steeds meer hoge auto’s op de wegen, dus dit voordeel wordt steeds minder.
Verder heb ik een afstandbediening in laten bouwen om de deuren te openen, in deze tijd zou het eigenlijk niet meer mogen dat je een deur met een sleutel open moet doen.
De kofferbak is uitermate slecht ingedeeld, onder de laadruimte, boven het reservewiel, zit nog een bak met vakjes waarin je dingen kwijt kunt, maar daar doe je niets mee!! Ik heb die hele troep eruit gegooid en een plank op maat over het reservewiel gemaakt zodat ik wel een volwaardige kofferbak heb. De ruimte is nu pas zoals een stationwagon betaamt. Zodat ik behoefte heb aan een grote gelijkwaardige laadruimte leg ik het er weer in en heb zo prima koelkasten, wasautomaten en weet ik veel wat vervoert!
Helaas is de auto 1549 kg zwaar !! (Met personen erin 1549+ ...) Ik ben blij voor de 2.0CDRi gekozen te hebben (112pk), dan komt hij zeer vlot mee met het verkeer, ik ben benieuwd hoe dit gaat met kleinere motoren.. ik vrees het ergste want dit is behoorlijk zwaar.
Verder heeft deze auto niet zoveel luxe als in een standaard Megane/ 307 etc. maar daar valt mee te leven en bepaald ook de lagere prijs.
Nu het enige nadeel van deze auto tot nog toe: iedereen te overtuigen dat het een prima auto is. Het imago van KIA is dankzij de Sorento omhoog gestegen, maar nog lang niet goed genoeg.
tot nog toe geen problemen