Jaguar Sovereign 4.0 (1990)

Jaguar Sovereign 4.0 (1990)

UitvoeringSovereign 4.0
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2005

De wagen rijdt als een vliegend tapijt en heeft heel veel karakter. Iedere keer als ik de sleutel omdraai krijg ik een kleine glimlach op mijn gezicht.

Het geluidsniveau is erg laag. Wel is er wat rijwind en bandengeruis hoorbaar op hoge snelheid. Het is dan ook een semi-klassieker dus dat vergeef je de wagen zeker.

Vering is uitermate comfortabel. Wel is deze niet bepaald sportief ingesteld. Maar deze auto is dan ook niet gebouwd om snel mee de hoek om te gaan.

Acceleratie is ruim voldoende. Zeker vanaf 80 met de automaat in sportstand. Maar weinig auto’s kunnen dit bijbenen.

Aangezien het een wat oudere wagen betreft zul je de auto op een gepaste manier moeten behandelen. Dus: goed warmrijden etc.

Een paar nieuwe achterbanden en een vervuilde returnvalve voor de oliedruk.

Driekhoekje achterste zijruit vervangen. Voorspoiler verniewd.

Let wel. Het betreft hier een topklasse auto dus het onderhoud is niet goedkoop.

Vaak zijn de aangeboden exemplaren dan ook voorzien van veel achterstallig onderhoud.

4,3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens