Hyundai Tucson 2.0i CVVT DynamicVersion 2WD (2005)

Hyundai Tucson
Hyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai Tucson CrossHyundai Tucson CrossHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai Tucson - interieurHyundai Tucson - interieurHyundai Tucson - interieurHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai Tucson

UitvoeringTucson 2.0i CVVT DynamicVersion 2WD
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2008

Value for money

Deze auto als voorloper gereden. Cataloguswaarde onder de 25.000 euro en dan krijg je veel auto voor je geld. Natuurlijk is er het een en ander op te merken maar na 6 maanden twee keer met deze bak op wintersport te zijn geweest ben ik verrast door de Tucson.

Rijervaring: krachtige motor die echter wel flinke dorst heeft, vooral bij 100+ km/u, zeer prettige schakelbak. Ik had de 2wd versie maar ook in de sneeuw was dat geen enkel probleem. In bochten voelt de Tucson niet heel erg stabiel maar dat komt denk ik vooral door het hoge zwaartepunt. Goed bedienbare cruise control!

Comfort: verwacht geen hoge graad van luxe voor dit geld. Vooral de gebruikte kunststoffen zijn aan de goedkope kant en chroom blijkt vaak gespoten verf op plastic te zijn. Deze auto had leer achteraf ingebouwd maar dat kwam erg als kunstleer over. De airco koelt, de kachel verwarmd en verder niet al te veel poespas en behoorlijk wat bergruimte. De afzonderlijk te openen achterruit is eerder onhandig dan dat je er wat aan hebt; je hebt snel de verkeerde hendel te pakken.

Problemen: 6 maanden en 12.000km verder: geen. En dan ook echt geen enkele. Minus 20 graden in Zwitserland: startte in 1 keer. Als je geen diepe portomonnee hebt denk ik dat je hier een goede koop aan kunt hebben maar wees voorbereid op een stevig verbruik.

7,0

PRIVATE LEASE Hyundai Tucson