Hyundai Tucson 2.0i CVVT DynamicVersion 2WD (2005)

Hyundai Tucson
Hyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai Tucson CrossHyundai Tucson CrossHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai Tucson - interieurHyundai Tucson - interieurHyundai Tucson - interieurHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai Tucson

UitvoeringTucson 2.0i CVVT DynamicVersion 2WD
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Tot zover zijn we erg tevreden met de Tucson. Het is een volwassen auto met een uitstekende afwerking, stoere uitstraling en een zeer concurrerende prijs. Om dan over de 3 jaar volledige garantie nog maar te zwijgen.

Maar omdat iedereen met een Tucson het hier wel over eens is (als ik uitga van de reviews die al zijn geplaatst) zal ik me beperken tot enkele specifieke opmerkingen over onze ervaringen met deze auto.

Verbruik is nu gemiddeld 1 op 10. Dat is minder zuinig dan de fabrieksopgave aangeeft. Hij is echter wel een fractie zuiniger gaan rijden, hopelijk zet dit zich door in de toekomst. *** UPDATE: Lijkt niet meer zuiniger te worden na zo’n 3000 inloopkilometers ***

Getinte ramen achter (standaard vanaf de Dynamic uitvoering) bevallen erg goed. Ze verduisteren eigenlijk alleen maar als het nodig is, bij donker weer verduisteren ze nauwelijks. Prettig aan de ogen en de auto warmt minder snel op in de zon.

Richtingaanwijzer voor rechtsaf klikt soms niet goed vast als je rechtsaf wil slaan op het moment dat je in een flauwe bocht naar links rijdt. Hij blijft wel hangen, valt niet terug, maar goed klikken doet ie niet. Raar.*** UPDATE: Nog steeds onveranderd, wordt echter ook niet erger ***

Motor ijlde in het begin (tot circa 2000 km) wat na (hij gaat extra toeren maken als je de koppeling intrapt vlak nadat je het gas los hebt gelaten). Dat is nu echter verdwenen. Ook verdwenen na zo’n 2000 km is een rammeltje in het linkervoorportier. Die viel echter alleen op omdat het verder zo doodstil is aan boord.

De achter-ruitenwisser is kwetsbaar, een tikje ertegen met de schuimborstel tijdens het schoonspuiten kan deze al doen breken. En ja, ik spreek uit ervaring.

Bij een zwarte Tucson nooit de portieren openen met de hand waarin je ook de sleutels vasthoudt i.v.m. snel gemaakte en goed zichtbare krassen op de meegespoten deurgrepen. Ondanks dat we hier erg attent op zijn kun je toch al enkele krasjes zien zitten.

Deze kleine puntjes van kritiek verbleken echter bij de algehele indruk die de auto maakt. Goed werk Hyundai!

*** UPDATE
De materiaalkeuze van het interieur valt toch tegen:
-Een kartonnen doos verschuiven in de bagageruimte = Forse krassen die in de zachte plastic vloer snijden: Haal dus nooit de vloermat uit de bagageruimte.
-Iemand voorin met een grote tas op schoot wegbrengen = Krassen op het dashboardkastje

Nieuwe Tucsons hebben nu echter krasbestendiger materialen in het interieur gekregen. Het probleem was dus bekend en misschien verholpen.

Alles overziend nog steeds erg tevreden met de auto!
***

PRIVATE LEASE Hyundai Tucson