Hyundai Sonata 2.0i 16V GLS (1998)

autoreview

Hyundai Sonata 2.0i 16V GLS (1998)

Signalement

UitvoeringSonata 2.0i 16V GLS
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2001
KM-stand bij aanschaf155.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Een volledige familie-sedan voor een lage prijs. Onbekend maakt onbemind, en deze luxe-sedan van Hyundai verdiend meer dan dat. Hoewel de reputatie van onbetrouwbaarheid niet GEHEEL onverdiend is, is deze mooie sedan van Hyundai zeker waar voor zijn geld...

In de dik 400.000 kilometer dat wij deze auto als primair vervoer benutten, heeft alleen de automatische versnellingsbak ons meermalen voortijdig in de steek gelaten. Na de 3e versnellingsbak failure (tijdens de 2e motor) vonden we het genoeg, en hebben we de (verder nog prima) auto verruild voor een Suzuki Baleno. Minder luxe (en minder prijzig) beloofde deze hetzelfde return-on-investment als de algemeen onderschatte Koreaan, voor een lagere investering.

Al met al een prima auto, echter met zijn tekortkomingen. Karakter en luxe voor (uiteindelijk) dezelfde prijs waarvoor je een saaie middenklasser aanschaft... Hoe vaak komt het voor dat je (net als ik als motorrrijder gewend ben) een bestuurder in hetzelfde type auto groet, wanneer je een ’1000-maal-daagse’ Golf of Carisma tegenkomt?

PROBLEMEN

(Automatische) versnellingsbak.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens