Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi VGT 2WD DynamicVersion (2006)
Uitvoering | Santa Fe 2.2 CRDi VGT 2WD DynamicVersion |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Update 16000 km onderaan.
Eerste review 0KM:
Na de aflevering en de eerste kilometers is meteen duidelijk dat dit een absolute reisauto is die mij veel plezierige kilometers gaat opleveren. Wat een prachtbak om te zien, lekkere ruime zit, giga kofferruimte, perfecte motorisering, heerlijk schakelen, mooi dashboard en verlichting enz.
Na de fijne instap, je loopt bij wijze van spreken zo naar binnen, valt direct het lichte interieur op, goede keuze om voor beige bekleding te gaan. De stoelen zitten (om de superlatieven even achterwege te laten) erg comfortabel en zijn goed instelbaar, alles binnen handbereik. Meters zijn perfect afleesbaar en mooi blauw verlicht, grappig detail is dat de bekerhouders ook voorzien zijn van blauw licht wat het leuk doet als er een fles water in staat.
Veel nuttige opbergvakken inclusief een gekoelde middenbox waar flink wat flesjes en blikjes in passen. In het dak bevindt zich een panorama spiegel om de inzittenden allemaal te kunnen zien, handig. Ook zaken zoals de verlenging en verlichting van de zonnekleppen, de groene band in de voorruit en de elektrische ruitenwisser verwarming maken de auto net even wat comfortabeler dan menig concurrent.
Ruimte zowel voor als achterin meer dan voldoende, de leuning van de achterbank is instelbaar om zo ook voor de achterpassagiers een perfecte zit te garanderen. Achterin hebben de passagiers ook de beschikking over ‘eigen’ luchtstroom kanalen. Uiteraard wordt ‘onze’ kleine man achterin tegen zonlicht beschermd door het privacy glas.
De bagageruimte is echt heel groot en mooi afgedekt met een rolscherm, onder de bodem zijn nog twee opbergruimtes waar flink wat in kan, een daarvan is voorzien van de krik en dat soort zaken de ander is zelf te vullen in drie compartimenten. De bagageruimte zelf is prima bereikbaar, geen onnodig hoge til drempel.
Alles is mooi afgewerkt en het geheel maakt een uiterst indrukwekkende indruk, dat heeft Hyundai goed voor elkaar!
Rijden, wat kan ik zeggen over de eerste kilometers met deze 150 pk sterke diesel…. Super, niks meer en niks minder.
Heerlijk dat koppel van 335Nm, het schakelen verloopt bijzonder soepel en mede door het hoge koppel is de auto schakellui te rijden. De auto reageert alert op het gaspedaal en versnelt werkelijk boven verwachting snel. Het motor geluid, afrol geluid van banden en windgeruis blijft altijd tot een minimum beperkt. Sturen gaat net zoals menig grote middenklasser, lekker licht, niet te, maar precies goed. Ook in snel genomen bochten helt de carrosserie niet negatief ver over, tuurlijk een rotonde snel nemen gaat nu anders dan met de Prius of de Alfa dat is logisch maar vergis je niet, het kan toch nog redelijk snel…
Op de snelweg bewijst de Santa Fe dat het een heerlijk relaxte reiswagen is, cruise control erop en heerlijk kilometers maken daarin zit de kracht van deze wagen.
De combinatie van mijn stereo en de speakers zoals deze gemonteerd zijn leveren een mooi vol geluid op, ik was van plan om een subwoofer plaatsen maar ben nu blij dat ik dat niet heb gedaan, nergens voor nodig.
En van buiten, volgens mij is dit momenteel één van de mooiste SUV’s. De door mij gekozen kleur Black Pearl Metallic icm de velgen, dakrails, privacy glas en het beige interieur staan hem supergoed.
Kortom ik heb weer een klassebak waar ik, nu al, maar zeker ook de komende jaren veel plezier mee ga krijgen!
16000KM:
Lekker op wintersport geweest met de auto, geen enkel probleem, loopt nog steeds als een zonnetje ook met de box op het dak.
Nog niets kunnen vinden wat me tegenstaat aan de auto, of het zou de grootte moeten zijn tijdens het poetsen... Al het bovenstaande geldt dus nog steeds een echte kilometervreter.
35000KM:
Afscheid genomen van de SantaFe, perfect vervoer, jammer dat ik geen automaat had gekozen anders had ik hem nu nog gereden.
Ik ga nu kleiner rijden, als kleine zelfstandige zijn dat nu kosten die ik voorlopig wil beperken......
Nog geen, enkel de bevestiging van de bagagehoes is vervangen, de originele klemmetjes werkten niet, die van de Tucson wel, die zitten nu dus ook standaard op de SantaFe...
na 35000 KM Enkel het alarm was/ is een beetje onvoorspelbaar verder geen enkel probleem.