Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi VGT 2WD StyleVersion (2008)

autoreview

Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa Fe - interieurHyundai Santa Fe - interieurHyundai Santa Fe - interieur

Signalement

UitvoeringSanta Fe 2.2 CRDi VGT 2WD StyleVersion
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf163.000 km
KM-stand laatst229.500 km
Lezerswaardering: 7%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Waarschuwing voor Santa Fe rijders met hoge km sta

 • 229.500 km

Via deze weg wil ik alle Santa Fe rijders waarschuwen voor een mogelijke crash van de motor bij hoge km standen.
Onderstaande weet ik nu uit ervaring van een vriend van mij en door mijn auto op dit gebrek te laten controleren.
Mijn vriend had een Santa Fe diesel van 2007 met een km stand van 224000 km.
Tijdens een rit hoorde hij plotseling een krakend geluid onder de motorkap vandaan komen.
Hij heeft de auto direct stil gezet en zijn Hyundai garage gebeld.
Deze hebben hem afgesleept en na onderzoek bij de garage bleek dat de motor was vastgelopen omdat er geen olie bij de kop was gekomen.
De oorzaak hiervan bleek een oliezeef die onder in het carter van de Santa Fe zit. Deze had verstopt gezeten, oorzaak jarenlang dichtslibben van dit filter totdat deze geheel verstopt zit.
Schade aan betreffende auto € 2000,- mijn vriend heeft hem daarna ook direct weggedaan omdat na de reparatie de motor niet lekker meer aanhoorde.
Toen ik dit verhaal te horen kreeg en besefte dat mijn auto, dezelfde als de zijne is met nog meer km. heb ik uit voorzorg mijn oliezeef in het carter laten controleren en wat bleek! op een minimale opening na, GEHEEL VERSTOPT! Dus mijn auto was ook bijna aan een vastloper.
Ik heb de zeef gezien en ben geschrokken hoe ver deze verstopt was
Daarom mensen, heb je behoorlijk km op de teller, wacht niet af maar laat deze zeef reinigen, die kosten a € 195,- incl. Olie en filter wegen niet op tegen een vastloper en wat dat kost. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben!

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Hyundai Santa Fe

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens