Hyundai Pony 1.5 GL (1989)
Uitvoering | Pony 1.5 GL |
Bouwjaar | 1989 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Ik heb deze auto 2e hands gekocht, de mijne was een Hyundai Pony XP 1500 cc uit 1990, maar wel het oude model.
Ik kan er een paar dingen over zeggen: Ze zijn zeer gevoelig voor roest, hij roeste bij wijze van spreke voor mijn neus weg. De techniek daar en tegen is wel betrouwbaar. Hij stuurt ook wel lekker licht, en de motor is wel lekker pittig, maar hij zuipt veel benzine.
Toch kan ik deze auto aan niemand aan raden, alleen al vanwege de roest. Mijn Hyundai Pony moest naar de sloop omdat hij gewoon te roestig was, want technisch was de auto nog perfect in orde, maar ik wilde hem toch niet meer op laten knappen.
Als je eens op de sloop kijkt, zie je ook heel veel Hyundai Pony"s staan. En dat is niet voor niks, dit is mijn eerste auto geweest, je moet ergens beginnen natuurlijk.
De auto heeft 4 versnellingen en dat vind ik gewoon echt te weinig, voor een auto uit 1990. Op de snelweg maakt hij veel toeren, de carroserie kraakt, de vering tikt, hij heeft te dunne bandjes, als je te hard remt, blokkeren de wielen gelijk.
Roest, vooral roest.
En de startmotor relais is doorgefikt. Heb ik niet laten maken, ik starte mijn wagen via een extra draadje tussen de startmotor en de accus, dus elke keer als ik de auto wilde starten moest ik de motorkap open trekken.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee