Hyundai ix35 2.0i CVVT i-Catcher 2WD (2011)

Hyundai IX35
Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai IX35Hyundai IX35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai IX35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35

Uitvoeringix35 2.0i CVVT i-Catcher 2WD
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

ix35 2.0 i-Catcher Black Pearl

Na flink wikken en wegen besloten voor de ix35 te gaan. We wilden graag al een kleine SUV rijden en uiteindelijk voor de ix35 gegaan ivm met de prijs-luxe verhouding en de 5 jaar garantie. Hyundai is voor ons een onbekend merk, maar de 2 proefritten hadden ons aangenaam verrast. Uiteindelijk de wagen gekocht bij Autobedrijf Noteboom te Barendrecht, aangezien zij ons de beste prijs konden geven, na verschillende dealers af gegaan te zijn.

Aangezien de wachttijd erg lang zou kunnen duren van de ix35, gingen we ook uit van een levering in de zomer. Echter na 5 weken kwam het telefoontje van de dealer, dat de auto al klaar stond.

11 februari was het dan zover, we konden hem toen ophalen. Beetje jammer dat Noteboom niet veel moeite doet om het ook leuk te presenteren. Auto stond in de hoek van de showroom en we zagen al dat er klanten bezig waren onze auto te bewonderen van binnen en van buiten. Not amused waren we dus. Maar goed we wilden dat niet de pret laten bederven, en met een diepvriestaart gingen we naar huis.

De I-catcher is een supervolledig model met als extras:
- lederen bekleding en stoelverwarming
- smartkey
- panoramisch dak
- 18 inch velgen
- multi-functioneel navigatiesysteem

Uiteraard zijn de eerste 1000 km nog weinig om wat goed te zeggen maar dit zijn tot nu toe de ervaringen.

De 2.0 Motor doet zijn werk, maar verwacht er geen sprintjes bij de stoplicht mee te winnen. Verder verbruikt hij erg veel. Op de snelweg haalt hij net aan 1:11 terwijl in de stad en korte file ritjes het al gauw 1:8.5 wordt. Maar misschien dat de motor nog ingereden moet worden.

Verder genieten we van de luxe in de auto. De smartkey werkt perfect. Niet meer lopen zoeken naar je sleutel. Auto gewoon starten met een aan-uit knop. Navigatiesysteem werkt prima. Heeft blijkbaar de nieuwste kaarten er al op zitten. Bleutooth synchroniseert verder ook prima met mijn HD2 en neemt mijn adressenboek met gemak over. Pas 1 keer gehad dat hij mijn HD2 niet wilde pakken, volgende rit echter geen problemen meer. Geluid uit de boxen is natuurlijk niet het beste wat er is, maar met het 5.1 setje (subwoofertje in de kofferbak) klinkt het toch allemaal prima voor een autorit. USB sticks worden ook gepakt.

Verder genoeg opbergruimte in de auto, zowel voor, achter als in de kofferbak. En de 18 inch velgen maken de auto mooi af. Als opties nog chromen handgrepen en chromen strips achter om het helemaal naar smaak te maken bij de black pearl kleur.

Helaas heeft wel na 500 km de stoelverwarming module voor het al begeven. Een nieuwe is reeds besteld.

Kort samengevat, nog steeds een goed gevoel bij deze auto, zeker voor dat geld.
Pro:
- Luxe
- Rijgedrag (Merk niks van de commentaren op diverse fora dat hij niet goed zou sturen)
- Uitstraling (goed je met het mooi vinden, en dat verschilt per persoon, hopelijk binnenkort wat foto's plaatsen)

Contra:
- Zuipt veel (maar goed dan moet je geen SUV kopen)
- eerste defect al na 500 km, module van de stoelverwarming
- Kofferbak gaat altijd open zodra de sleutel in de buurt is ondanks dat de rest vergrendeld is (Volgens Noteboom hoort dit bij de smartkey, klopt ook, want zodra ik wegloop met de sleutel is de kofferbak vergrendeld)

6,5