Hyundai Ioniq 1.6 GDI PHEV Comfort (2020)

Hyundai Ioniq 1.6 GDI PHEV Comfort (2020)

UitvoeringIoniq 1.6 GDI PHEV Comfort
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2025

Ioniq - verstandige keuze

na een jaar jaar lang in de Toyota Avensis gereden heb ik de auto verkocht
nu ben ik iemand die zorgvuldig de volgende auto uitkies
ik zocht een betrouwbare zuinige auto waarbij mij voorkeur uitging naar een hybride aandrijving
ik heb bewust gekozen voor een hybride zodat je niet afhankelijk bent voor het opladen van de batterij
ook speelde mee dat het aantal laadstations in Spanje nog behoorlijk achterblijft dus dan wel fijn dat je altijd nog op de benzine motor kunt vertrouwen ook omdat de afstanden in Spanje veel groter zijn als in Nederland

Het is uiteindelijk een Hyuandai Ioniq plugin geworden
Degelijke techniek en zuinig
ik heb de Hyundai gekocht met 90000 kilometer op de klok
echter de auto stond in Sevilla
na een proefrit van 15 minuten wist ik het al - deze auto gaat het worden
de koop was in een half uur gesloten en de dealer bood aan om de auto voor de deur af te leveren - dat scheelde mij 4 uur rijden hahaha

eerste indruk
De Hyundai Ioniq is gewoon een degelijke en moderne auto
je staat er werkelijk versteld van wat alle opties zijn
mocht je een regenachtige week verwachten en je verveelt je ?
lees de handleiding van deze auto en je bent verschillende avonden zoet

interieur :
het interieur is prima voor elkaar
met een grote touchscreen is het erg overzichtelijk om de functies te bedienen
de airco is mooi stil en werkt prima
auto heeft een audio installatie van Infinity aan boord die prima muziek laat horen
verder is de sfeerverlichting s,avonds gewoon prachtig met de blauwe verlichting
enkel minpuntje : de deurpanelen zijn van het type hard plastic

exterieur
de auto oogt vrij modern komt ook door de sterk aflopende daklijn
de achterkant is wel erg onoverzichtelijk echter de achteruitcamera brengt een goede oplossing
geluiden van buitenaf worden goed gedempt

verbruik
het verbruik is werkelijk zeer laag
bij normaal gebruik komt ik op een verbruik van 4,5 liter per 100 kilometer
de accu levert voor ca 50 kilometer rijbereik en ik gebruik de elektrische mode enkel voor in de bebouwde kom
het laden van de accu duurt ongeveer 2 1/2 uur
ik heb een laadstation op 200 meter van mijn huis dus het opladen is kinderspel

wegligging
de wegligging is gewoon goed
je voelt prima aan wat er op de weg gebeurd
ook het remmen is gewoon goed en je kunt met de schakelflippers afremmen om energie terug te winnen
cruise control vraagt een beetje gewenning maar functioneert op snelwegen prima

kosten
tsja het is een moderne auto met dure onderdelen
een heel kleine aanrijding loopt al snel in de eur. 1000,00 en meer
aangezien in Spanje een gedeelte van de automobilisten zonder verzekering rondrijdt heb ik toch maar besloten om de auto all risk te verzekeren

de eerste twee maanden zitter erop
de auto bevalt prima en is echt een aanrader als je op zoekt bent naar een betrouwbare en zuinige auto

10,0