Hyundai i20 1.0 T-GDI 100 Comfort (2017) #2
Uitvoering | i20 1.0 T-GDI 100 Comfort |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Hyundai i20 Comfort (1,0 T-GDI)
Mijn eerste ervaring:
Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht een Hyundai aan te schaffen, niet omdat ik er wat tegen zou hebben maar gewoon omdat ik bij "toffe hatchback met sportief tintje" niet direct aan een hyundai denk. Maar wat ben ik daar van terug gekomen, ik ben om.
Conform en rijgedrag: Ik kwam van een ibiza (2002) af want daarmee stond ik op een gegeven moment maandelijks bij de garage. Dus in deze ging een nieuwe wereld voor mij open. Wat is er toch veel veranderd in de tussen tijd. Ik zou het rijgedrag als instinctief en zeer prettig omschrijven. Dit is gewoon wat je van een auto mag verwachten rijd goed, reageert goed, stuurt lekker licht en de stoelen zijn ook voor mij (1.98m) zeer goed af te stellen. Wat mij ook verbaasde is dat ik zelfs achter mij zelf kan gaan zitten en voldoende been en hoofd ruimte overhield. Er zijn enkele die aangeven dat bandengeluid wat veel is, dit heb ik zelf totaal niet ervaren.
Aandrijving: En dan de motor, ik moet toegeven ik was zeer sceptisch voor ik de eerste proefrit ging maken, tenslotte wat moet je nou verwachten van een 1liter 3-cilinder. Maar al snel was ik erg positief verbaasd dat die 1liter (met turbo) erg lekker doorrijd. Wel geeft de schakel-indicator erg vroeg aan om op te schakelen.
Opties: Tsja als je van een ibiza zonder airco afkomt is het al snel dat alles magisch is. De automatische inklappende spiegels en bij avond de nog 10sec brandende LED-lampen zijn voor mij wel de dingetjes die het echt afmaken. Verder het mediasysteem en navigatie werkt erg prettig en feilloos. En verder zit hij vol met andere opties die misschien voor velen al als standaard worden gezien zoals autom. verlichting en ruitenwissers, bochtijverlichting, cruisecontrol, achteruitrijcamera en sensoren, climatecontrol, etc.
Tenslote: Ik heb er is opgelet maar zelf heb ik nog niet veel i20 gespot, wat mij verbaasd. Nu is Hyundai denk ik ook niet echt een merk wat veel jongeren/starters aantrekt en dat is voor de i20 eigenlijk wel zonde want het is echt een tof bakkie en zeker de moeite om eens een test rit mee te maken als je opzoek bent naar een auto in dit segment.
(Foto's zijn van een bijna identieke uitvoering)
PRIVATE LEASE Hyundai i20