Hyundai i10 1.2i i-Drive (2011)
Uitvoering | i10 1.2i i-Drive |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
verbruik, onrustig rijden, reclame code commissie
Sinds 3 maanden i10 i-Drive 1.2 automaat.
Deze i10 gekocht na 5 jaar atos prime automaat met 1.1 motor ook die had geen super goed verbruik maar met wat tactisch rijden en rustig aan kwam er zeker op snelweg trajecten wel een 1 op 16, 1 op 17 uit en stad vaak 1 op 11, 1 op 12.
Gisteren getankt na voornamelijk stadsritten 28,5 liter op 270KM minder dan 1 op 10 !.
Wat spullen weggebracht in Duitsland vanaf de kust naar Wesel zeg maar 99% snelweg over de A12 en A3 met hier en daar een stuk dat je 120 mag en niet eens gereden heb. Het meeste was 90 ... 100 wegwerkzaamheden 70 alleen in Duitsland leek het even op snelweg en eindelijk eens van het extra vermogen kunnen profiteren eindelijk eens boven de 130 geweest voor 20 / 30 Km misschien.
Het viel me al op dat toen ik de ausfahrt wessel pakte de tankinhoud al onder de 1/2 dook na 180km. En op de terugweg na 347 km SNELWEG!!! begon het lampje van de ultra dorst weer te branden en had ik al bijna alles in NL op een schamele 80 / 90 gesjokt omdat ik het wel heel erg hard vond gaan met de benzine, kon geen vrachtwagen vinden om achter te gaan hangen anders had ik dat ook nog gedaan.
Ben net gaan tanken en er ging 31 liter op 370km snelweg in waarvan het meeste nog eens rustig en extreem rustig gereden. Dit is met moeite 1 op 12 eigenlijk niet eens, en rond de 90 gaat ie soms vreemd rijden met inhouden en versnellen en de atos was zeker boven de 100 stiller tot ruim stiller.
Benzine gewoon A merk (total) de gps log bewaar ik voor deze keer maar eens en de bonnen van het tanken ook want mijn instinct zegt tot hier en niet verder en al moeten ze 'm tot op de laatste schroef uit elkaar halen dit is volledig onacceptabel, en ik ben zo in staat naar de reclame code commissie te stappen. Dit riekt naar oplichting en vervalsing van gegevens door de leverancier die 1 op 18 voor automaat gaan ze nooit waar maken.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Hyundai i10