Hyundai Getz 1.3i DynamicVersion (2005)

Hyundai Getz
Hyundai GetzHyundai GetzHyundai GetzHyundai GetzHyundai GetzHyundai Getz - interieur

UitvoeringGetz 1.3i DynamicVersion
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Heb deze auto tijdelijk als huurauto in afwachting van leaseauto.
Had nog nog nooit een Koreaan (of zelfs een Japanner) gereden, maar het rijdt niet verkeerd als je geen rare dingen doet. Hij is lekker stil tot ca 140, daarboven zet motor een flinke keel op (wat ie ook doet bij voluit accelereren).
Motor valt niet tegen voor 1.3, met airco (werkt prima) uit is het goed te goed. Met airco aan is iets verder doortrekken nodig. Volgens specs moet ie 164 lopen, maar ik kom in zn 4 al tegen de 180 op teller!!
Voor de rest geen problemen, maar ja: auto is pas 4,5 maand oud.
Komende weken eens kijken hoe ie zich houdt op vakantie (Corsica).
Veel lol beleefd aan auto in Frankrijk. Voorspelbaar weggedrag, alleen... snel bochten nemen en dan in bocht gaan remmen zou ik niet aanraden: gedrag wordt erg onvoorspelbaar. Als je het eenmaal door hebt, is het te doen.
Deze week in moete ruilen voor een andere huurauto, omdat de Getz eruit moest. Nu een Focus gekregen als huurauto (komt mooi uit, want ook eentje besteld als leasebak, kan ik alvast wennen!!)

Verbruik valt zwaar tegen! Volgens specs 1:16,4 maar dat haal ik zeker niet. Rij voornamelijk snelwegkm’s, maar 1:13,7 is tot nu toe het zuinigst. Mijn Clio 1.4 S uit 1991 liep een stuk zuiniger (en dat ondanks de sportbak die daar onder lag: 125 was 4000 rpm). Om boven de 1:14 te komen moet volgens mij veel moeite gedaan worden: geen airco aan en niet harder dan 100 op snelweg.
Verbruik op vakantie was ook tegenvallend.
Heb nu de airco eens uigezet. Na een tank (waarvan de helft met airco uit) is het verbruik plotseling 1:15!!! Dat scheelt dus al 10%. Denk ook dat motor nu echt pas ingereden moest worden, laatst 1:14,2 met airco aan.
Wat ook opvalt: slang slaat erg vroeg af bij tanken. Met beetje geduld kan er bij afslaan nog zo’n 3 a 4 liter bij!! Laatst ging er 44,1 (!) liter in, terwijl volgens specs maar 45 liter tank is (had wel 30 km met lampje aan gereden) Dat scheelt veel op zo’n kleine tank (zeker als je veel rijdt).

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee