Hyundai Excel 1.3i LS (1997)
Uitvoering | Excel 1.3i LS |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 1997 |
Na een aantal Franse auto’s te hebben gereden, hebben we besloten om eens iets Koreaans te kopen. De prijs kwaliteit verhouding stond ons aan en dan moet je niet al te veel op het uiterlijk letten. Deze Hyundai hebben nieuw gekocht en eigenlijk heel veel plezier mee gehad. De motor is soepel genoeg.
We hebben er ook 5 jaar lang een caravan van 4 meter achter gehad. Deze mocht 1000 kilo wegen en dat heeft nooit tot ergenissen geleid. De heuvels voorbij Luik, konden we gewoon met 80 in de derde versnelling blijven oprijden.
De betrouwbaarheid is ook een sterk punt van deze auto. In de eerste drie jaar is alleen een voorvering gebroken. Die werd netjes onder de garantie gerepareerd en bij het begin had ik wat last van vocht in de kofferruimte. Dat bleek afkomstig van iets te weinig kit in de achterbumperbevestigingsschroefjes. Nadien nog een keer een remcilinder vervangen en dat was het dan. De normale onderhoudsbeurten zijn wel prijzig bij de dealer. Ik betaal nu ongeveer 250 euro voor een kleine beurt en ongeveer 380 voor een grote.
De kofferruimte is ook aardig te noemen. Vakantiebagage vindt altijd wel een plekje.
Met betrekking tot de bandenslijtage kan ik wel opmerken dat de voorbanden vaak na 40.000 kilometer aan vervanging toe zijn. (continental eco 3)
In een database heb ik alle onderhoudsbeurten en brandstofverbruik bijgehouden. Ik kom dan op een gebruik van 1 op 16 bij een normale rijstijl. (125 km/uur op de snelweg) Vind ik niet echt overdreven duur rijden.
Volgens de zelfde database rijdt ik met 18.000 kilometer per jaar voor 19 eurocent per kilometer. Dat zijn dus alle kosten, ook afschrijving en verzekering.
Al met al een voor mij zeer goede auto.
Update 27-2-06
In de tussentijd zijn de voorbanden een keer vervangen. Nu zitten er Bridgestone B330 onder. Ik ben benieuwd of deze er langer onder zullen zitten.
Tijdens de vakantie is de deurgreep aan de binnenzijde afgebroken, waardoor de deur niet meer open wilde. Verder geen mankementen of reparaties gehad. Het afgelopen jaar heb ik 21.000 kilometers met deze auto gereden. Ik weet het. Het klinkt saai, maar het is niet anders. Past ook wel een beetje bij de auto, want die is ook niet echt spannend.
lekkage in kofferruimte
- Comfort3
- Kosten5

Tesla Model Y nieuwe best verkochte auto ter wereld

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition is 333 pk sterk feestnummer

In deze gevallen moet je caravan een groene kaart hebben

Smart ForTwo Electric Drive - 2014 - 141.220 km - Accudegradatietest

Hoe moet je je camper verzekeren in een stalling?